• Jövő héten lesz négy nyugodtabb nap, amikor még nem várható tumultus a fürdőkben, ráadásul spórolhatunk is.

  • Adunk tippet, hogy melyik fürdőt érdemes felkeresni.

Sokan vannak, akik számára teljesen közömbös, hogy mekkora tömeggel kell együtt lenniük egy fürdőben. Vannak aztán olyanok, akiket kiráz a hideg a nagy tömegtől és próbálják elkerülni a termálfürdők csúcsforgalmi időszakait.

Nos, nekik üzenjük, hogy már csak pár napjuk maradt.

Mármint nem az életből, hanem a nyugis időszakból, jövő héten ugyanis kezdetét veszi az igazi strandszezon. Utóbbi a gyakorlatban a nyári tanítási szünet kezdetével esik egybe. Idén az utolsó tanítási nap 2017. június 15-én, csütörtökön lesz, azaz június 16-tól, péntektől veszi kezdetét a nyári szünet.

Ez pedig együtt jár azzal, hogy az üdülő családok, napközik, táborok és úgy általában a szabadságukat ilyenkor töltők miatt megugrik a termálfürdők vendégforgalma. Különösen azoké, ahol nemcsak klasszikus gyógyvizes medencék, hanem sokféle élményelemmel felszerelt medence, illetve többféle gyermekmedence található.

tömeg a fürdőbenVan még tehát négy, nyugisabbnak ígérkező munkanap a fürdőkben, s össze is gyűjtöttünk néhány tippet arra, hogy hová érdemes ellátogatni a nyári tanítási szünet előtti napokban.

Tiszakécske – Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő: ahogy a fürdő programkínálatából is látszik, nagy nyüzsgés lesz náluk a nyáron. Aki pont az ellenkezőjét szereti, annak jó ötlet lehet a főszezon előtt felkeresni a fürdőt, ahol többféle gyógyvizes- és élménymedence közül válogathatnak a vendégek, de nagyon erős a szaunás kínálatuk is. Ráadásul június 15-én nyugdíjas találkozót is tartanak a termálfürdőben.

Nincsenek elszállva az áraik, egy felnőtt belépő 2000 forintba, a nyugdíjas jegy pedig 1600 forintba kerül.

Tiszakécske termálZalakarosi Termálfürdő: a kültéri gyermekvilágot és az adrenalin csúszdaparkot majd csak a tanítási szünettől üzemelik be. Ezeken kívül viszont minden medence nyitva van a fürdő tágas strandi részén. A sokféle gyermekbarát szolgáltatás miatt Zalakaroson különösen éles lehet majd a kontraszt a nyári szünet előtti és utáni forgalomban.

További érv a fürdő mellett, hogy a strandfürdőbe és a fedett gyógyfürdőbe érvényes úgynevezett alap belépőjegyek június végéig még valamivel olcsóbbak.

Konkrétan egy felnőtt belépőjegy júniusban 2650 forint, július elsejétől viszont ugyanennek az ára már 2950 forint lesz.

Zalakaros légi fotókHajdúszoboszló – Hungarospa: hasonló okokból lehet jó választás Hajdúszoboszló, mint Zalakaros. A Hungarospa szabadtéri fürdőrésze már teljes gőzzel üzemel, viszont a jövő héten hétköznap azért még jó idő esetén sem várható brutálisan nagy tömeg. Ennél a fürdőnél is érvényes, hogy júliusban és augusztusban magasabb jegyárak lesznek, tehát júniusban még lehet valamennyit spórolni a belépőkön.

Például a Hungarospa hatalmas strandfürdőjébe júniusban még 1900 forintért válthatunk felnőtt, és 1600 forintért gyermek, diák, nyugdíjas belépőt. Júliustól ugyanez majd 2400 és 2000 forintba fog kerülni.

Igaz ez az Aqua-Palace élményfürdőre is, ahová jelenleg hétköznaponként egy felnőtt belépő 3200 forintba kerül, viszont júliustól majd hétköznap is a hétvégi jegyárak (3800 forint) lesznek érvényben.

Hungarospa gyógyfürdőGyulai Várfürdő: az AquaPalota élményfürdő és a strandfürdői rész nagyon kedvelt a kisgyerekes családok körében, ezért biztos, hogy idén nyáron is sok látogatója lesz a fürdőnek. A jegyárakkal napra pontosan igazodnak a nyári tanítási szünethez, azaz éppen június 16-tól lesz némi áremelés.

A gyulai gyógy- és strandfürdőbe jövő csütörtökig még 2000 forintért vehetünk egy felnőtt napijegyet, péntektől ugyanez 300 forinttal lesz drágább. Az AquaPalota felára ezen felül jelenleg hétköznap 1540 forint, hétvégén 1840 forint. Június 16-tól pedig egységesen 1690 forint lesz.

Ugyanakkor az áremelés több szolgáltatást is jelent, hiszen június 16-tól üzemelik be a hullámmedencét és a csúszdás medence csúszdáit.

Gyula Várfürdő polip medence