• Véget ért a komáromi Brigetio Gyógyfürdő szaunavilágának teljes körű felújítása.

  • A vendégek szombattól vehetik birtokba a megújult szaunákat.

  • Ebből az alkalomból éjszakai fürdőzést rendeznek, ahol humorista is fellép.

A szaunarészleg felújítási folyamata még 2014-ben vette kezdetét, akkor az első körben a szaunakert, – benne a rönkszaunával – került kialakításra. A kertben dézsás merülő, vödrös zuhany, valamint egy napozótér teszi teljessé a szaunázás élményét. A kivitelezés során a természetes anyagok – fa, kő és cserép – használatát tartották szem előtt.

A második fázisban, 2015-ben a belső szaunatér egy része újult meg. A már meglévő szaunát átépítették, a korábbi raktárból sószoba lett, megújultak a vizesblokkok és gőzkabinnal is bővült a kínálat.

A mostani, befejező fázisban került felújításra a Brigetio Gyógyfürdő harmadik szaunája. Ennek keretében megújultak a zuhanyzók, a csobbanó medence, valamint kialakítottak egy Kneipp taposót is. A beruházás mindhárom fázisát saját forrásból valósította meg a fürdő. Ráadásul az átépítést, felújítást a fürdő munkatársai végezték.

Brigetio Gyógyfürdő szaunavilágA Brigetio Gyógyfürdő szaunakínálata mára olyan ismertté vált, hogy sok vendég Észak-Komáromból, Budapestről, Székesfehérvárról, Mórról is kifejezetten emiatt keresi fel a termálfürdőt. Ehhez persze hozzájárul az is, hogy hetente három alkalommal – kedden, csütörtökön és vasárnap – szaunaszeánszokat tartanak.

Brigetio Gyógyfürdő szaunavilágA teljesen megújult szaunavilágot december 10-től bárki kipróbálhatja, szombaton a nyitás napján, 20:30-tól éjfélig éjszakai fürdőzéssel ünnepel a Brigetio Gyógyfürdő. Ebből az alkalomból a szaunamesterek öt szaunaszeánsszal készülnek. Ki lehet próbálni a külső és belső gyógyvizes medencéket, az úszó- és tanmedencét is. 22 órától pedig Bruti stand-up humorista szórakoztatja a vendégeket.

Brigetio Gyógyfürdő szaunavilágBrigetio Gyógyfürdő szaunavilág

A Brigetio Gyógyfürdőben mostantól a következő szaunák állnak a vendégek rendelkezésére:

Maximus Laconium Plus rönkszauna (90-100 °C) – ahol óránként többször, több fajta illóolajjal locsolnak.

Valentinianus Laconium Plus (90-100°C) – a szaunát mentolkristállyal illatosítják. Ez alkalmas a légúti megbetegedések tüneteinek csökkentésére, bőrgyulladásra, idegrendszeri panaszok, fejfájás oldására, izomfájdalmak csökkentésére. Izzasztó, tisztító, méregtelenítő hatású.

Traianus Laconium Plus (80-90 °C) – a szaunában citromolajos felöntéseket alkalmaznak. Ez légúti panaszok tüneteinek enyhítésére, bőrgyulladásra, hajhullásra, emésztési és idegrendszeri problémák enyhítésére, reuma és klimax okozta panaszok csökkentésére alkalmas. Gyulladáscsökkentő, tisztító és méregtelenítő hatású.

Infra szauna – alacsonyabb hőmérsékleten fejti ki jótékony hatását.

Caracalla Caldarium – a gőzkabinban lényegesen alacsonyabb a hőmérséklet (50 °C), mint a finn szaunában, így a melegre érzékenyebbek is használhatják. Itt az izzadást a magas páratartalom váltja ki. Használatakor oldódik a feszültség és a stressz.