• A Komáromi Gyógyfürdő új szaunával bővítette kínálatát.

  • A december közepén átadott rönkszauna 30 fő fogadására alkalmas.

  • A kertben dézsás merülő, vödrös zuhany, valamint egy napozótér teszi teljessé a szaunázás élményét.

A legújabb ásatások tanúsága szerint Komárom-Brigetióban már 1700 éve is fontos szerepet töltött be a fürdőkultúra. (Brigetio a római időkben jelentős katonai tábor és polgárváros volt). Az új szaunát övező kert hangulatában Komárom ókori múltját idézi.

Komárom rönkszauna fürdőAhogy a Komáromi Gyógyfürdő vezetője, Kovács Károly az átadó ünnepségen elmondta: a térségben nincs még egy olyan fürdő, ahol ilyen minőségű, unikális rönkszauna működne.

„A szaunakert kialakítását önerőből finanszíroztuk, az enteriőr kialakításánál arra törekedtünk, hogy főleg természetes anyagokat használjunk, fát, követ, cserepet. Igyekeztünk jobban kihasználni a történelmi múlt adta lehetőségeket, így az 1700 éves múltra visszatekintő római kori fürdőkultúrára helyeztük a hangsúlyt” – mondta a fürdőigazgató.

Komárom termál rönkszaunaA Komáromi Gyógyfürdőben rendkívül népszerűek a hetente több alkalommal megrendezett szaunaszeánszok. Ezeken a szaunamester különféle felöntésekkel, illóolajakkal, beszélgetéssel oldott légkört alakít ki, így emelve a szaunázás által nyújtott relaxációs élményt.

Mindezek mellett a fürdő havi rendszerességgel tart éjszakai fürdőzést is, amikor a vendégek nemcsak a fedett, beltéri medencékben, de a külső termálmedencében is élvezhetik a fürdőzést. Ezeken az estéken a gyógyfürdő szaunavilága is meghosszabbított nyitva tartással fogadja a látogatókat.

Komárom termál rönkszaunaA fejlesztések ezzel nem értek véget Komáromban, hiszen hamarosan a beltéri szauna is megújul. Itt is az ókori, brigetiói múlt elevenedik majd meg, de tervben van egy sószoba és egy törökfürdő kialakítása is. Kovács Károly hozzátette azt is, hogy a fejlesztések ellenére a fürdő belépőjegyeinek ára az elmúlt két évben nem emelkedett.