• Minden előzmény nélkül lett rosszul egy fürdőző Sárváron.

  • A mentősök szerencsére perceken belül a helyszínre értek.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben történt hősies életmentésről számolt be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). Mint írják, a sárvári fürdőben pihent az a 70 év körüli férfi, aki kedd délután minden előzmény nélkül rosszul lett és összeesett.

A szemtanúk azonnal a férfi segítségére siettek és értesítették a fürdő személyzetét is, akik szintén rögtön a beteghez rohantak és mentőt hívtak. Mentésirányító szakember utasításai alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A telefonos instrukciók szerint a termálfürdő munkatársai azonnal megkezdték az újraélesztést, amihez a fürdőben kihelyezett félautomata defibrillátort is használták.

A mentősök perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett. A férfit már stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. „Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – írja az OMSZ.

Sárvári Termálfürdő

Nemrég írtunk arról, hogy általánosságban mikor javasolt és mikor ellenjavallt a gyógyvizes fürdőzés. Ezt a cikket ide kattintva olvashatja el.