• A nyár vége után fejlesztések kezdődnek a dél-szlovákiai fürdőben.

  • A dunaszerdahelyi termálfürdő idei szezonjával alapvetően elégedettek.

A magyarországi fürdőzők körében nem különösebben ismert a Thermalpark nevű dunaszerdahelyi termálfürdő. Pedig közel van a határhoz és 45 éves múltra tekinthet vissza, valamint a Dél-Szlovákia legnagyobb forgalmú fürdőjének számít. A télen is nyitva tartó létesítményben összesen 10 medence áll a vendégek rendelkezésére, amiből 7 medence egész évben használható. A saját szállodával is rendelkező fürdőt éves szinten több mint 400 ezer vendég keresi fel.

Somogyi Gábor, a fürdő igazgatója a Dunaszerdahelyi Televíziónak elmondta, hogy az elmúlt időszak időjárására nem lehet panaszuk. Június második felében és július elején ugyan nem volt túl jó az idő, de ezt kompenzálta a korán jött nyárias meleg és az emiatt erősebb április végi és májusi vendégforgalom.

A Thermalparknál alapvetően az egynapos vendégek dominálnak, ezért a hétvégéken jóval többen keresik fel a termálfürdőt. Ez konkrétan azt jelenti, hogy amíg hétköznap 2-3000 vendégük van, addig hétvégén ez a szám eléri akár a 4-5000 főt is.

Dunaszerdahelyi termálfürdőA vendégek döntő többsége Dunaszerdahelyről és környékéről, valamint Pozsonyból és környékéről érkezik a fürdőbe. A több napig maradó vendégek között pedig a csehek dominálnak. A helyi televízió a lenti videóban meg is szólaltat egy cseh turistát, aki többek között elmondja, hogy náluk nincsenek termálfürdők, ezért Szlovákiába, vagy Magyarországra járnak termálfürdőzni.

Idén egyébként új öltözőszekrényekkel és nyugágyakkal bővült a Thermalpark kínálata. A szezon végén azonban komolyabb fejlesztésekbe is belevágnak. Felújítják a szabadtéri nagy úszómedencét, valamint strandolásra is alkalmassá teszik a fürdő területén lévő tavat, ahol egy vízi színpadot is kialakítanak.