• Két műemlék termálfürdő nem lesz nyitva augusztus 20-án.

  • Ezek azonban inkább szabályt erősítő kivételnek számítanak, a fürdők többsége az ünnepnapon is várja a vendégeket.

Amikor jó idő van augusztus 20-án, – s idén úgy tűnik, az lesz – akkor nagyon sokan látogatnak el valamelyik fürdőbe. Ennek megfelelően elvétve akad csak példa arra, hogy egy fürdő ne nyisson ki az ünnepnapon. Amit azért érdemes tudni, hogy azoknál a fürdőknél, ahol külön hétvégi jegyárak vannak érvényben, ott augusztus 20-án is ezt a magasabb árat fogják alkalmazni.

Két olyan termálfürdőt találtunk, ahová nem lesz érdemes augusztus 20-án ellátogatni. Az egyik a budapesti Veli bej törökfürdő. A kis patinás fürdő törzsvendégeit persze ez nem lepi meg, ugyanis hagyományosan minden egyházi és nemzeti ünnepen zárva tartanak. Eleve a „normál” nyitvatartási idejük is rendhagyó, hiszen délben mindig bezárnak 3 órára.

Egy másik műemlék fürdő is zárva lesz augusztus 20-án, méghozzá a szegedi Anna Fürdő. Ez a fürdő nem szokott ünnepekkor bezárni, ezért erre a változásra nem árt figyelni azoknak sem, akik ide szoktak járni. Sőt, az Anna Fürdő esetében ez nemcsak a hétfői napot érinti, ugyanis karbantartás miatt az egész héten (augusztus 20-26. között) zárva lesz a szegedi fürdő.

Anna FürdőA Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett fürdők esetében annyi változás lesz, hogy augusztus 20-án nem nyitnak ki a nappali kórházak és az ivókutak. Hétfőn a Rudas Gyógyfürdő gőzosztályán pedig fürdőruhás fürdőzésre kerül sor.

A Csepeli Strandfürdőt a kerületben élő nyugdíjasok minden hétfőn, kedden és szerdán ingyen látogathatják. Azonban augusztus 20-án, hétfőn ezzel a lehetőséggel nem tudnak majd élni. Azonban augusztus 23-án, azaz csütörtökön ezt az ingyenes fürdőzést bepótolhatják.