• A koronavírus-járvány miatt hamarosan bezárni kényszerülnek a hévízi hotelek, gyakorlatilag már csak néhány „itt ragadt” vendég miatt tartanak nyitva.

  • A szállodák igyekeznek gondoskodni a munkavállalóikról, hiszen amit lehet, szeretnének újból megnyitni.

Munkareggelin egyeztetett Papp Gábor, Hévíz polgármestere az üdülőhely szállodáinak igazgatóival. Ezen kiderült, hogy ideiglenes üzemszünetre készülnek a hévízi gyógy- és wellness hotelek. (A Tófürdő is már bezárt).

A szállodák vendégszáma drasztikusan visszaesett az elmúlt héten. Néhány nap leforgása alatt majdnem az összes külföldi és belföldi vendég hazautazott, így nem maradt más lehetőségük. Március végére szinte valamennyi szálloda felfüggeszti az üzemelést.

Azonban még nem feledkezhetnek el a jelenleg is Hévízen tartózkodó vendégekről sem, akik a hazautazásukat szervezik. A még Hévízen lévő turisták kiszolgálása maximális elővigyázatosság mellett zajlik.

Emellett párhuzamosan készülnek a szálláshelyek a kényszerű üzemszünetre, számos alternatívát kidolgozva és felkínálva a munkatársaik számára. Az intézkedések meghozatalánál azt tartják szem előtt, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a lehető leghamarabb újra tudják nyitni a szállodákat, munkát biztosítva ezzel több ezer dolgozójuknak és gyógyulási lehetőséget kínálva a visszatérő vendégeknek.

A városvezetés és a szolgáltatók a kialakult helyzetben még szorosabban összefogtak. A szállodaigazgatók kivétel nélkül felajánlották segítségüket, élelmiszer és nyersanyag készleteiket a város számára.

Minderről Papp Gábor a Hévíz Tv lenti videójában is beszélt, érdemes megnézni: