• Jelenleg a koronavírusos veszélyhelyzet miatt zárva tart a budapesti gyógyfürdőket üzemeltető társaság összes létesítménye.

  • Megkérdeztük, hogy a jelenlegi helyzetben mire számíthatnak a munkavállalóik.

Budapest főpolgármesterének döntése értelmében március 15-től zárva tartanak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett fürdők. A zárva tartás miatt a társaság által kínál gyógyászati kezelések sem érhetők el.

Múlt hét kedd óta egyébként sorra jelentették be a hazai fürdők a koronavírus miatti bezárásukat. S ezen belül is érezhetően mérföldkő volt a Budapest Gyógyfürdői Zrt. létesítményeinek leállítása, több vidéki fürdőnél is gyakorlatilag erre hivatkozva („ha már ők is…”) zárták be a kapuikat.

Országszerte sok fürdőben nem is annyira a koronavírus jelentette veszély, hanem az emiatt drasztikusan visszaeső vendégszám következtében döntöttek a bezárás mellett. „Fürdőegységeinkben március első két hetében közel 25 százalékos forgalom visszaesést tapasztaltunk a tavalyi év hasonló időszakához képest” – számolt be a saját tapasztalataikról Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. értékesítési és marketing igazgatója. Ez egyébként jelentős csökkenés, de érdekes módon közel sem akkora, mint amiről az ország más részein működő fürdők beszámoltak.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. számít az ország legnagyobb fürdőüzemeltetőjének, több mint ezer munkavállalójuk van. Ennek kapcsán felmerül kérdésként, hogy mire számíthatnak a jelenlegi helyzetben a társaság dolgozói?

„A fürdők dolgozói részére 2020. március 17-től 10 munkanap fizetett szabadság kiadását rendeltük el. Ez alól kivételt jelentenek azok a munkavállalók, akik a fürdők állapotfenntartási, karbantartási és őrzési feladatait ügyeleti formában látják el. Az elrendelt szabadság leteltét követően, az aktuális helyzet ismeretében dönt a Társaság állásidő elrendeléséről, mely munkakörben megoldható, home office alkalmazásáról, illetve további szabadságok kiadásáról” – tudtuk meg Czinege Szilviától.

A következő hetekben egyébként  számos karbantartási munkát elvégeznének a fürdőkben, ennek kapcsán pedig számítanak minden munkavállaló rugalmasságára és együttműködésére. „Biztosak vagyunk abban, hogy lesznek olyan feladatok, amelyeket akár csapatépítés keretében is el fogunk tudni végezni” – tette hozzá Czinege Szilvia.

A koronavírussal és a fürdőkkel kapcsolatos híreinket ide kattintva olvashatják.