• Kifejezetten magasan pozicionált fürdő lesz az idén újranyitó Rácz, azaz a drágább belépőjű fürdők közé fog tartozni.

  • Viszont a fővárosi vendégek számára kedvezményes bérletkonstrukciót dolgoznak ki.

A budai Rácz fürdő 2002-ig a fővárosi gyógyfürdőket üzemeltető társaság tulajdona volt. Ezután elkezdődött a fürdő felújítása, aminek keretében egy szállodai szárnnyal is bővítették. A létesítmény ugyan 2010-re elkészült, de az új tulajdonos nem tudta megnyitni. Végül a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2021-ben vásárolta vissza az ingatlant.

A társaság által a Fővárosi Közgyűléshez benyújtott üzleti tervből pedig az is kiderül, hogy mikorra várható a Rácz fürdőrészlegének a nyitása: 2022. november 1. a céldátum. A termálfürdőre ugyanakkor még költeni is kell ahhoz, hogy alkalmas legyen a vendégek fogadására. Ennek kapcsán 2 milliárd forintos költséggel számol a Budapest Gyógyfürdői Zrt.

A Rácz fürdőre költendő összeget a hotelrészleg értékesítéséből kívánják fedezni. Viszont a mielőbbi nyitás érdekében ezt várhatóan egy áthidaló kölcsönnel oldják meg. A felújításra felvett hitelt pedig később, a hotel értékesítéséből fizetik vissza.

A rekonstrukció előtt álló Gellért Gyógyfürdő már csak idén május végéig üzemel. Ez azért fontos a Rácz fürdő szempontjából, mert a szükséges munkatársi létszámot a Gellértnél felszabaduló kollégákkal szeretnék biztosítani.

Az üzleti tervből kiderül, hogy a Rácz fürdő kapcsán az a cél, hogy felső kategóriás szolgáltatási színvonalat nyújtson. Mint írják: „A Gellért Gyógyfürdő felújítás miatt már csak május végéig üzemel. A fürdő júniustól kieső, döntő részben turisták jelentette forgalmát a Széchenyi és a Rudas fürdőkre kívánjuk átirányítani, illetve novembertől részben az újra megnyíló Rácz fürdő fogadja a magas szolgáltatási nívót elváró és kapcsolódó árelfogadási hajlandósággal bíró célcsoportot. (…) A Rácz fürdő kapcsán a budapesti vendégek számára bérlet-konstrukciókat dolgozunk ki, így kívánjuk kezelni a két célcsoport eltérő árelfogadási hajlandóságát.”