• Háromcsillagos hotel épült a Vas megyei termálfürdő szomszédságában.

  • Évente 100 ezer vendég keresi fel a hangulatos fürdőt.

A Sárvártól 15 kilométerre található Mesteriben 1964-ben nyitotta meg kapuit a termálfürdő. A kis fürdőben összesen öt medence található, ezek közül az egyik a néhány éve átadott fedett részlegben kapott helyet.

Jelentős előrelépést jelent a Mesteri Termálfürdő számára, hogy a létesítmény mellett ma egy új szállodát is felavattak. A 200 millió forintos beruházással felépített hotelben összesen 16 szoba található.

Patyi Gábor, a Mesteriben átadott Termal Hotel tulajdonosa az MTI-nek elmondta: a háromcsillagos superior szállodájuk egybeépült a termálfürdővel, így a vendégek számára télen-nyáron biztosított a szabad és kényelmes átjárás a medencékhez.

Mesteri Termál HotelTéli időszakban az említett fedett, valamint egy félig fedett termálmedence áll a vendégek rendelkezésére. A nyári időszakban ez kiegészül három szabadtéri medencével, azaz strandmedencével, gyógyvizes medencével és egy gyermekpancsolóval. Az új szállodában egyébként étterem és kávézó is található.

Patyi Gábor elmondta azt is, hogy a Mesteri Termálfürdőt szintén a családi vállalkozásuk üzemelteti. A fürdőt 2011-ben 300 millió forintos beruházással – részben az Új Széchenyi-program támogatásából – teljesen átépítették és azóta is folyamatosan fejlesztik.

A tulajdonos elmondása szerint a kempinggel is rendelkező termálfürdőt évente mintegy 100 ezer vendég keresi fel. Döntő többségük belföldi, de sok osztrák és német turista is felfedezte már magának a Mesteri Termálfürdőt, amit a nyugodt környezet miatt főleg a középkorúak és az idősebbek kedvelnek.

Mesteri TermálfürdőA Mesteriben feltörő termálvíz mozgásszervi megbetegedésekre ajánlott, a különlegességét pedig az adja, hogy magas szén-dioxid tartalma miatt szív- és érrendszeri betegségek esetén is hatásos.