• Nem volt egyszerű olyan fürdőt találni, ami zárva lesz húsvétkor.

  • A termálfürdők döntő többsége az ünnepi időszakban is nyitva tart.

A termálfürdők megszokott nyitvatartási ideje leginkább karácsonykor, szilveszterkor és az év első napján szokott felbolydulni. Az év többi ünnepi időszaka ilyen szempontból kevésbé hoz változást. Nem csoda, hiszen ilyenkor sokan felkeresik ezeket a létesítményeket, a fürdők pedig nem ellenségei a saját bevételüknek.

A tipikusnak ezért húsvétkor az számít, hogy a fürdők az ünnepi időszakban is várják a vendégeket, ráadásul sok helyen meghosszabbított nyitvatartási idővel készülnek. Nem volt egyszerű találni olyan fürdőt, ami nem nyit ki húsvétkor, de azért sikerült…

Ez pedig a budapesti Irgalmasok Veli bej Fürdője. A törökfürdő hagyományosan nem nyit ki az egyházi ünnepek alatt. Mint a fürdőtől megtudtuk, ez most konkrétan azt jelenti, hogy péntektől hétfőig zárva lesznek – még szombaton is – s majd kedden nyitnak ki újra.

Veli Bej FürdőNem lesz nyitva a gödi termálfürdő húsvét hétfőn, de péntektől vasárnapig várják a látogatókat. Náluk érdemes megemlíteni, hogy nemcsak hétfőn nem lesznek nyitva, hanem április 3. és 6. között sem, ugyanis ekkor végzik el az éves karbantartási munkálatokat. Debrecenben nem lesz nyitva hétfőn a Kerekestelepi Termálfürdő, de a nyári szezonon kívül hétfőnként amúgy sem tartanak nyitva.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett fürdőknél csak apróbb változást hoz a húsvét: március 30-án és április 2-án a Rudas, a Lukács és a Széchenyi fürdők ivócsarnoka zárva tart (maguk a fürdők nyitva lesznek). A Rudas Gyógyfürdőben mindkét nap társas fürdőzésre kerül sor. A budapesti gyógyfürdők március 30-án, április elsején és másodikán vasárnapi nyitvatartással üzemelnek, s a hétvégi jegyárak lesznek érvényben.