• Új medencék és szálláshelyek is lesznek abban az épületben, ami a régi téli fürdő helyén épül.

  • Egy 27 évvel ezelőtti videóval emlékezünk meg a bontás alatt álló fürdőrészlegről.

A héten nekikezdtek a régi fedett fürdő bontásának Cserkeszőlőn. A már használaton kívüli épület helyén ugyanis egy új fürdő- és szállásrészleg épül, aminek múlt pénteken tették le az alapkövét.

A jelenleg Baby World néven emlegetett új épületnek köszönhetően – a Szoljon.hu januári cikke szerint – ezer négyzetméternyi új vízfelülettel és 62 szobával bővül a fürdő kínálata. A gyerekeknek szánt élményfürdő, illetve az új szálláshelyek építéséhez 800 millió forint hitelt vesz fel az önkormányzat. A bontási munkálatok befejezése után várhatóan 1-1,5 évvel tudják átadni a Baby Worldöt. A termálfürdő többi része ezalatt zavartalanul üzemel.

A cserkeszőlői fürdő Facebook oldalán fotókat is közöltek a bontásról…

Cserkeszőlő fürdő bontásApró érdekesség, hogy pont ez a régi fedett részleg látható egy 1991-es, azaz 27 évvel ezelőtti felvételen. A Nemzeti Audiovizuális Archívumban található rövid videót eredetileg a Magyar Televízió Falutévé című műsorában mutatták be. Ebben egy kanadai magyar üzletember beszél a cserkeszőlői fejlesztési terveiről, s néhány képkocka erejéig a korabeli termálfürdő is feltűnik. Utóbbi részt 2:00-tól találja meg az ide kattintva elérhető videón.