• A szükséges karbantartások mellett apróbb fejlesztések is várhatók Somogy megye termálfürdőinél.

  • A karbantartás néhol rövidebb üzemszünettel is jár, illetve járt.

Egyre inkább belátható távolságba kerül a strandszezon, ezért a fürdők már országszerte készülnek a főszezonra. Így vannak ezzel Somogy megye termálfürdői is. A kaposvári Virágfürdő élmény- és gyógyfürdő részlegében vasárnapig tart az szokásos éves karbantartás, s majd hétfőtől látogatható újra a létesítmény.

A KaposPont a héten ellátogatott a megyeszékhely fürdőjébe, ahol Danso-Löffler Zita igazgató elmondta, hogy a gyógyhatása miatt nagyon kedvező a víz magas ásványianyag-tartalma, viszont ez műszaki szempontból nehézségeket is jelent számukra. Az ásványi anyagok ugyanis folyamatosan lecsapódnak a medence falán, eldugaszolhatják a vezetékeket, szűrőket, szivattyúkat. Emiatt évente kétszer muszáj kitisztítani a termálfürdő teljes rendszerét. Ilyenkor kijavítják a medencék fúgáit és a gépészeti berendezéseket is karbantartják, fertőtlenítik.

A Sonline.hu összeállítása szerint az Igali Gyógyfürdőben folyamatosan végzik a medencék, a csúszdák takarítását, javítását. Itt némi fejlesztés is várható, ugyanis a terveik szerint a két gyermekmedencéjüket a főszezonig teljesen megújítják.

A Barcsi Gyógyfürdőben majd áprilisban lesz egy rövid üzemszünet, de a kisebb karbantartási feladatokat folyamatosan végzik, így a strandi játékok festése, a sporteszközök átvizsgálása már folyamatban van. Az áprilisi üzemszünet alatt a medencék hibáit javítják ki, valamint a gépészeti berendezéseket ellenőrzik. Barcson a strandszezon egyébként júniusban veszi kezdetét, de ha nagyon jó idő lesz, akkor akár már májusban is meg tudják nyitni a kültéri medencéket.

Barcsi gyógyfürdőNagyatádon a gyógyfürdőben tavaszi nagytakarítást végeznek, s hamarosan nekiállnak a kültéri medencék újrafúgázásának. A strandfürdőben pedig idén nyárra felújítják a termálmedence tetőszerkezetét, valamint a körülötte lévő csempeburkolatot is lecserélik.