• A fürdőkben a csendesebb, vagy inkább a pörgős, rendezvényekkel tarkított időszakokat keresi?

  • Összegyűjtöttük, hogy mikor érdemes Hajdúszoboszlóra látogatni a nyugalmat, valamint a nyüzsgést kedvelőknek.

  • Megesik, hogy hétvégén érdemes fürdőbe mennie annak, aki a nyugodtabb fürdőzés híve.

Zenés programok, sztárfellépők, habpaty – vannak, akiknek ezzel egyenlő a fürdőzés, ők kifejezetten örülnek, ha egy fürdőben éppen valamilyen rendezvény is van. Mások viszont éppen az ellenkezőjét szeretik, inkább kerülnék a tömeget, mert a csöndesebb kikapcsolódást kedvelik.

Összegyűjtöttük, hogy a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexumot mikor érdemes a nyüzsgést híveinek, valamint a nyugodtabb időszakokat kedvelőknek felkeresni.

Kezdjük azokkal, akik szeretnék elkerülni a forgalmasabb időszakokat. A munkaszüneti napok, hosszú hétvégék, tanítási szünetek az átlagosnál mindig több vendéget vonzanak a fürdőkbe, ezért nem árt ezeket kerülniük. Idén például a tavaszi tanítási szünet április 13-án veszi kezdetét és április 19-én mennek majd újra iskolába a gyerekek. A nyári szünet június 16-án kezdődik, s szeptember elsején lesz ismét tanítás.

A tanítási időszakon belül is különbség van a hétköznapi és hétvégi vendégforgalom között. Azonban a Hungarospa esetében ebből a szempontból nem mindegy, hogy az Aqua-Palace élményfürdőt, vagy a gyógyfürdőt keresnénk-e fel.

Mint a Hungarospától megtudtuk, az élményfürdőben a hétköznapok nyugodtabbak, hiszen a tipikus családi vendégkör inkább hétvégén látogat el az Aqua-Palace-ba. Az élményfürdő esetében a hétköznapi és a hétvégi vendégforgalom között akár háromszoros különbség is lehet.

Aqua Palace HajdúszoboszlóA Hungarospa gyógyfürdő esetében azonban fordított a helyzet, munkanapokon nagyobb a forgalom. Hétköznap azért vannak többen, mert sokan a gyógykezeléseket kötik össze a fürdőlátogatással. Márpedig a tb-támogatott kezelések felvételére hétköznap, illetve szombat délelőtt van lehetőség. Ezért, aki a gyógyfürdőben nyugodtabb időszakot keresne, annak szombat délután, vagy vasárnap érdemes ide ellátogatnia.

Hajdúszoboszlói termálfürdőAzok is megtalálják a számításukat a Hungarospában, akik eseménydúsabb fürdőzésre vágynak. A következő hónapokban rengeteg programmal készülnek. A húsvéti hétvégén például gyermekprogramok, szaunaszeánszok és éjszakai fürdőzés is lesz. Április 29-én tartják majd a hagyományos strandnyitó rendezvényt, divatbemutatóval, sztárfellépőkkel és tűzijátékkal.

Júniustól kezdve a nyár végéig pedig gyakorlatilag minden hétvégén lesz éjszakai fürdőzés, animációs program, vagy koncert a fürdő területén. A nyári programok közül is kiemelkedik a július 22-29. közötti időszak, amikor a Hungarospa 90. születésnapját ünneplik. Ekkor egy héten át minden nap lesz valamilyen program a strandi nagyszínpadon.

Ide kattintva megtekintheti a Hungarospa idei programkínálatát.