• Kijavítják a szabadtéri strandmedence hibáit, valamint a padokat, az árnyékolók fafelületeit.

  • Készül a nagyobb vendégforgalomra az alföldi termálfürdő.

A Cserkeszőlői Gyógy- és Strandfürdő egész évben várja a vendégeket, a jó idő közeledtével azonban a strandi részen hamarosan nagyobb lesz a nyüzsgés. Emiatt már el is kezdték a szükséges külső karbantartási munkálatokat.

Ahogy a fürdő Facebook oldalán írják: „Teljes gőzzel folynak a munkálatok annak érdekében, hogy a fürdő szabadtéri területein a téli álom utáni nyitásra minden újra ragyogjon, hibátlanul funkcionáljon. A károsodott csempefelületeket kicserélik a medencéknél, a padok, árnyékolók fafelületeit és a bejárati épület gyönyörű faszerkezetét tisztítják, csiszolják, festik a szakemberek és a létesítmény dolgozói. A strandfocipálya homokos talaját is fellazítják, elsimítják a gépek. Napról napra szebb lesz minden, már csak kis idő és újra megtelik élettel a strand.”

Cserkeszőlő strandCserkeszőlő strandA szezonon kívül is népszerűek a fürdő egész évben nyitva tartó külső gyógyvizes medencéi.

Cserkeszőlő gyógyvízAz Alföld északi részén található Cserkeszőlőn 1943-ban találtak termálvizet, a fürdő pedig 12 évvel később nyitotta meg a kapuit, azaz idén fogja ünnepelni a megnyitásának 61. évfordulóját. A cserkeszőlői gyógyvíz mozgásszervi, krónikus degeneratív gerinc és ízületi betegségnél, továbbá csontritkulás, ortopédiai műtétek, balesetek utáni rehabilitáció esetén bír jótékony hatással. Alkalmazzák nőgyógyászati betegségeknél, a meddőség bizonyos formáinál, inhaláció formájában asztmás betegeknél, de orrmelléküreg gyulladás esetén is.

Fotók: a fürdő Facebook oldala