• Éppen augusztus 20-án volt 54. éve, hogy megnyitották az igali fürdőt.

  • A tegnapi program olyan sok vendéget vonzott, hogy rekordot döntött a termálfürdő.

Augusztus 20-án éjszakai fürdőzést tartottak a Somogy megyében található Igali Gyógyfürdőben. A szezonzáró “Igal Nights” nevű rendezvényen kora estétől DJ szolgáltatta a zenét, 22:30-kor pedig egy látványos tűzijátékot is tartottak.

Az igali rendezvény hatalmas sikernek bizonyult. “Örömmel jelentjük, hogy tegnap megdőlt a fürdő 25 éves látogatottsági rekordja, ami azt jelenti, hogy közel 3000 fürdőzőt láttunk vendégül. A nap méltó befejezése a színpompás tűzijáték volt, amely több mint 10 év után ragyogta be újra az igali égboltot. Reméljük nektek is tetszett. Köszönjük, hogy ilyen sokan szerettek minket” – olvasható a fürdő Facebook oldalán, ahol a kommentelők is dicsérték a tegnapi programot.

Igali tűzijátékFotó: az Igali Gyógyfürdő Facebook oldala / Gellért Attila

A rendezvény egyébként a gyógyfürdő jubileumi ünnepségének is tekinthető, hiszen pont 54 évvel ezelőtt 1962. augusztus 20-án nyitották meg az akkor még csak szezonálisan üzemelő fürdőt. Magát a termálvizet egyébként öt évvel korábban, 1947-ben találták olajkutatók.

Igal nevét a Balatonnál nyaralóknak is érdemes fejben tartaniuk, hiszen a tó déli partjától csak 40 kilométerre fekszik a település, azaz egy kirándulást megér. Rossz időben pedig kifejezetten jó választás lehet a termálfürdő, nem véletlenül szerepeltettük egy korábbi összeállításunkban.