• Amennyiben sikerül nyeri a pályázaton, akkor két új medencével bővülhetne a vásárosnaményi termálfürdő.

  • Úszó- és gyermekmedencét építenének.

A szlovák-magyar együttműködési program keretében írtak ki a közelmúltban egy uniós finanszírozású pályázatot, amin Vásárosnamény is részt vesz. A település a Szilva Termál- és Wellnessfürdő fejlesztésére pályázik. A fürdő kültéri részén egy 25 méteres úszómedencét és egy 5 méter átmérőjű gyermekmedencét építenének és kialakítanának egy napozóteraszt is.

A beruházás teljes költsége a kalkulációk szerint megközelítené a 300 millió forintot, viszont a támogatás mértéke 95 százalékos, azaz az önkormányzatnak mindössze 14,4 milliós önerővel kellene beszállnia a projektbe. A lenti videón megtekinthető testületi ülésen elhangzott, hogy mindössze négy hete derült ki, hogy Vásárosnamény is indulhat ezen a pályázaton, ezután megkeresték a Szilva Termálfürdő tervezőjét, aki elkészítette a bővítés koncepcióját.

Az egyik képviselő az ülésen felvetette, hogy egy gyógyászati részleg kialakítása is fontos lenne. Valamint szerinte egy úszómedence helyett több hasznát vennék egy hűvösebb vizű, fokozatosan mélyülő családi medencének, ami egy új vendégkört is bevonzhatna a fürdőbe. Ezen felül javasolta azt is, hogy a kialakítandó gyermekmedence legyen kicsit nagyobb.

Filep Sándor polgármester elmondása szerint viszont szükség van úszómedencére, mert a beltéri kis tanmedence az úszni tudók számára nem ideális, ráadásul a benyújtásra rendelkezésre álló rövid határidő – csak 4 nap volt hátra – miatt már nem nagyon tudnak ezeken a terveken változtatni.

Szilva Termálfürdő VásárosnaményA Szilva Termálfürdő éppen kilenc évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit, s a vizét két éve nyilvánították gyógyvízzé. Az egész évben üzemelő létesítményben fedett termálvizes élménymedence, pezsgőfürdő, gyermekmedence, tanmedence, valamint kültéri termálmedence található, de szauna, sószoba és szolárium is a vendégek rendelkezésére áll.