• Szeretnék elérni Hajdúszoboszlón, hogy újra több orosz vendég érkezzen gyógyulni és pihenni az üdülőhelyre.

  • Ehhez viszont fontos lenne egy Debrecen-Moszkva légi járat.

Október második felében Valerij Kuzmin, a Roszatom Szakszervezet elnöke és az orosz vasút delegációja Magyarországra látogattak. Hévíz, valamint Harkány után Hajdúszoboszlót is útba ejtette a küldöttség, amiről a fürdő honlapja és a Hajdúszoboszló Televízió is beszámolt. A vendégeket Hajdúszoboszlón Czeglédi Gyula, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója és kollégái fogadták.

Ahogy a lenti grafikonon is látszik, korábban dinamikus növekedést mutatott az orosz turisták által Hajdúszoboszlón eltöltött vendégéjszakák a száma. Az ismert okok miatt azonban tavaly év eleje óta megcsappant az orosz turisták külföldi utazási kedve. Ez nemcsak Hajdúszoboszlót érinti, hanem országos problémának számít.

Hajdúszoboszló orosz vendégéjszakákKomoly turisztikai lehetőség rejlene abban, ha a nagy orosz szakszervezetek Hajdúszoboszlóra küldenék a tagjaikat üdülni, vagy akár rehabilitációs kezelésekre. (Náluk ugyanis megszokott a dolgozók szervezett külföldi utaztatása). Ehhez viszont fontos lenne, ha légi járat kötné össze az orosz fővárost és Debrecent. A tervek között egyébként szerepel az, hogy jövőre legalább szezonálisan induljon egy járat a két város között.

Debreceni repülőtérItt megtekintheti a helyi televízió tudósítását az orosz delegáció látogatásáról: