• A jelenlegi helyzetben is javában készülnek az idei szezonra Zalaszentgróton.

  • Egy kisebb, de a vendégek komfortérzete szempontjából fontos beruházást is megvalósítanak az egyik szabadtéri medencénél.

A Zalaszentgróton található termálfürdő szempontjából mostanáig még nem hozott nagy változást a koronavírusos helyzet, hiszen szezonálisan üzemelnek, azaz most amúgy sem lettek volna nyitva. Ettől függetlenül ezt a termálfürdőt is érinti a járványhelyzet. Eredetileg május elsejei nyitást terveztek, amit azonban el kellett halasztaniuk.

A zalaszentgróti képviselő-testület március végi ülésén ennek kapcsán Baracskai József polgármester elmondta, hogy június elsejei nyitással számolnak, de hozzátette: “félő, hogy még azt is el fogjuk tolni”.

Remélhetőleg, ha kis késéssel is, de a nyáron elindulhat a zalaszentgróti strandszezon, pláne, hogy több fejlesztéssel is készültek. Ennek a hátterében az áll, hogy az elmúlt években külső vállalkozóra bízták a termálfürdő üzemeltetését, azonban a cég az érvényes szerződése ellenére kihátrált tavaly ősszel a megállapodásból. Ezért a fürdő működtetése ettől az évtől az önkormányzat tulajdonában lévő Szentgrótért Kft. feladata lett.

Az új üzemeltető több olyan fejlesztést is bepótolt, amelyek az elmúlt időszakban elmaradtak. Ezek közé tartozik a csúszda javítása, az öltözőben lévő padok felújítása, a beltéri medencék újrafúgázása.

A város képviselő-testülete pedig egy újabb fejlesztés támogatásáról döntött a március végi ülésén. Az ülőpados relax medence feletti árnyékoló faszerkezet (lenti képen) ugyanis elöregedett, ezért még tavaly a bérlő – az önkormányzat hozzájárulásával – azt elbontotta. Bár az üzemeltető feladata lett volna, hogy javaslatot tegyen új árnyékoló kihelyezésére, de ezt nem tették meg.

Zalaszentgrót Termálfürdő

A vendégek azonban 2019 nyarán nagyon nem örültek annak, hogy árnyékoló nélkül maradt a medence. A tavalyi szezon végén kisebb napernyők kihelyezésével próbáltak árnyékot adni, de ez azért messze nem volt ideális megoldás.

A Szentgrótért Kft. több ajánlatot is bekért árnyékoló kiépítésére, s ezek közül egy 1,5 millió forintba kerülő megoldás tűnik a legjobbnak. A képviselők egyhangú döntése alapján ehhez forrást is biztosított a tulajdonos önkormányzat. Így remélhetőleg idén a majdani fürdőnyitás után már komfortosabban használható ez a szabadtéri medence.