A Szombathelyen található termálfürdőbe akár az ország távolabbi vidékeiről is érdemes lehet elutazni. Összefoglaltuk, hogy mit kell tudni arról fürdőről, ahol az ország legmenőbb ivókútja működik.

Szombathelyi termálfürdő– Szombathelyen az uszoda egész évben üzemel, a mellette lévő szabadtéri termálfürdő viszont csak a nyári strandszezonban. Most kiderült, hogy idén június 7-én szombaton nyitják meg a kültéri fürdőt. (Ezt a Nyugat.hu-n olvastuk, a fürdőt üzemeltető cég honlapján egy sort nem írnak erről).

Szombathelyi Termálfürdő– A fürdőben felhasználhatók a Szent Márton kártyák, amelyek 20 százalék kedvezmény biztosítanak a belépőjegyek árából. A nem szombathelyi olvasóink azonban ne örüljenek ennek, mert ehhez a kártyához csak a helyi lakosok juthatnak hozzá.

– Annak azért örülhetnek a nem szombathelyiek is, hogy a megyeszékhely termálfürdője, amolyan titkos tipp is lehetne, hiszen egész kedvező áron válthatók belépőjegyek. (Itt találja az árakat).

– A nyári szezonban reggel 9 és este 7 között tart nyitva a termálfürdő.

Szombathelyi Termálfürdő– A víz gyógyhatását – ivókúra formájában – orvosilag is igazolták. Savtúltengéses gyomor- és bélrendszeri betegségek, valamint az epeutak, epehólyag rendellenességei esetén ajánlott a fogyasztása. Magas vérnyomásos betegek viszont inkább ne igyanak a vízből. Szombathelyen van amúgy az ország legmenőbb ivókútja: kisbárány köpi szájba a mutáns, föld alól támadó krokodilt.

Szombathely gyógyvíz ivókútSzombathely gyógyvíz ivókút