A belföldi vendégforgalmi adatok alapján a legnépszerűbb magyarországi úti célok közé tartozik Hajdúszoboszló. Ennyi ember nem tévedhet, de ha bizonytalankodna még, akkor van további 5 érvünk.

1. Hajdúszoboszló az ország legrégebbi fürdőhelyei közé tartozik. Pávai Vajna Ferencnek, a 20. század meghatározó geológusának rengeteget köszönhet a település. 90 évvel ezelőtt, 1924 nyarán kezdődtek el az irányítása alatt a mélyfúrások, amelyek majdnem egy évig tartottak. 1925-ben végül több mint 1000 méter mélyről tört fel a 73 Celsius fokos termálvíz.

Hajdúszoboszló 19252. Óriási területen fekszik a Hungarospa fürdő. De nem is ez a fő előnye, hanem az, hogy szinte mindenki megtalálhatja a számára fontos vízi attrakciót, legyen az a gyógyvizes ülőmedence, élménymedence, vízicsúszda, vagy éppen uszoda.

Hajdúszoboszló Hungarospa3. Hajdúszoboszlón nem probléma az sem, ha megunta a fürdőzést. A közeli Hortobágyi Nemzeti Park, múzeumok, fesztiválok, vagy a szoboszlói sétálóutca rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínálnak.

Hortobágy, kilenclyukúhíd4. Apartmanban, önellátással szeret megszállni? Hajdúszoboszló 24 ezer lakosával egy közepes méretű város, így nem okoz gondot az alapvető élelmiszerek megvásárlása (ami azért nem mindegyik termálfürdős településen adott). Mindent megkaphat a helyi kereskedőknél, de a városban Aldi, Penny Market, Spar és Tesco is található.

Hajdúszoboszló város5. Remek a gyógyvíz. Reumatikus betegségek, bőrgyógyászati problémák, idegrendszeri betegségek kezelésére kiváló, elősegíti a műtétek utáni lábadozást. A fürdőben a társadalombiztosítás által támogatott gyógykezelések is elérhetők.

termálfürdő ősz