• Május elsejétől élménymedenceként használják, szeptember elsejétől a következő év tavaszáig pedig gyógyvízzel töltik fel a megújult medencét.

  • Egy videót is megnézhet a felújított medencéről.

Egy tavalyi cikkünkben már említettük, hogy megújul a mezőkövesdi Zsóry Fürdő szabadtéri gyógyvizes medencéje. A munkálatokat még tavaly ősszel elkezdték, s december végére be is fejezték, a vendégek pedig január végétől birtokba is vehették a megújult medencét.

A 19 millió forintba kerülő felújítás részeként teljesen új burkolatot kapott a kültéri medence, és a gépészeti berendezések terén is történtek fejlesztések. Utóbbi azért érdekes, mert mostantól kettős funkciót fog ellátni ez a medence. Május elsejétől augusztus utolsó napjáig termálvízzel töltik fel és a pezsgőelemek üzembe helyezésével élménymedenceként fogják üzemeltetni. Szeptember elsejétől pedig visszaállnak a gyógyvízzel történő feltöltésre.

Zsóry Fürdő medenceEzt a megoldást az indokolja, hogy a nyári strandszezonban több a családos vendég, akik jobban igénylik az élménymedencéket. Ősztől viszont inkább a gyógyulni vágyó vendégkör kerül túlsúlyba.

Az új medencét megtekintheti a lenti videón is:


Kiállítás nyílt a Zsóry Gyógyfürdő elmúlt 75 évéről. Az erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.