Sok debreceni nyugdíjas élt az Erzsébet-programhoz hasonló helyi lehetőséggel, aminek révén 10 alkalmas fürdőbelépőhöz juthattak 2500 forintért.

  • Az akció egy potyára kinyitott ügyfélszolgálati irodának köszönhető.
  • A debreceni nyugdíjasok csak helyben használhatják fel a kedvezményt.
  • Várniuk kell még egy kicsit a megújult termálfürdő átadására.

Nagy sikert aratott a debreceni nyugdíjasok körében az Erzsébet-program fürdőbelépő akciójának helyi meghosszabbítása – derült ki a Debreceni Televízió tudósításából. Január 31-ig, azaz péntekig majdnem 2000 nyugdíjas igényelte az Aquaticum Termálfürdőben beváltható kedvezményt, aminek keretében 2500 forintért 10 alkalmas fürdőbérletet kaphattak.

A helyi kezdeményezés az Erzsébet-program keretében meghirdetett programból indult ki. Ahogy arról többször is beszámoltunk, a 60. életévüket betöltött, öregségi nyugellátásban részesülők pályázhattak, aminek révén országszerte 60 fürdőhely esetén 5 és 33 alkalom közötti belépési lehetőséghez juthattak 2500 forintnyi önrész ellenében.

Sokaknak gondot jelentett az internetes jelentkezési mód, ezért a debreceni önkormányzat január 15-én egy ügyfélszolgálati irodát nyitott a városban, ahol segítséget nyújtottak a pályázni kínáló nyugdíjasoknak. Azonban a Nemzeti Üdülési Alapítvány még ugyanezen a napon, idő előtt lezárta a pályázati lehetőséget, miután betelt a 15 ezres létszámkeret.

Ezután döntöttek úgy Debrecenben, hogy saját szakállukra meghosszabbítják január 31-ig a fürdőbelépő-akciót. A jelentkezés feltételei változatlanok voltak három kivétellel: nem interneten, hanem a kijelölt ügyfélszolgálati irodában lehetett pályázni, debreceni állandó lakosok vehették csak igénybe, továbbá a kedvezmény csak az Aquaticum Termálfürdőben használható fel.

A termálfürdő új medencecsarnokának látványterve

A termálfürdő új medencecsarnokának látványterve

A bérlethez jutott nyugdíjasok az akció révén 12-13 ezer forintot spórolhattak, a lehetőség kihasználásával azonban még a hónap közepéig várniuk kell ugyanis jelenleg még tart az Aquaticum átépítése.