• Egy budapesti és egy nyíregyházi termálfürdő zárva tart majd a nemzeti ünnep napján.

  • A fürdők többsége látogatható lesz augusztus 20-án is.

Az ünnepi időszakokban sokan keresik fel a strandokat, termálfürdőket, aquaparkokat. Már csak azért is, mert ilyenkor jobban ráérnek és kikapcsolódásnak sem utolsó a fürdőzés. Ugyanakkor azt érdemes fejben tartani, hogy ezeken a munkaszüneti napokon változhat a fürdők nyitvatartási ideje.

Az előttünk álló augusztus 20-a mondjuk ebből a szempontból még pont a legkevesebb változást szokta hozni. A termálfürdők döntő többsége ugyanis az állami ünnep ellenére nyitva tart. Sőt, sok helyen még programokkal is készülnek az ünnepre és az előtte lévő napokra. Jó idő esetén borítékolható, hogy országszerte tömve lesznek a fürdők.

Ettől függetlenül azért akad olyan fürdő, amelyik nem tart nyitva augusztus 20-án. Ez pedig Budapesten az Irgalmasok Veli bej fürdője lesz. A patinás törökfürdőbe nem érdemes ellátogatni egyik nemzeti, illetve egyházi ünnepen sem, hiszen ilyenkor hagyományosan mindig zárva tartanak.

Veli bej Fürdője BudapestNyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn a Hotel Fürdőházhoz is tartozik egy hangulatos kis fürdő. Ide se tervezzenek huszadikán fürdőlátogatást, mert jelenleg karbantartási munkálatokat végeznek a fürdőrészlegben. Megújulnak a szaunák, a medencék burkolatai, a zuhanyzók, a szellőzőrendszer. A fürdőrészleg már július elseje óta zárva tart és szeptember elsején fognak újból kinyitni.

A szegedi Anna Fürdőben tavaly augusztus végén tartottak karbantartási szünetet. Ez akkor érintette augusztus 20-át, azonban idén szerencsére pár nappal később kezdődnek a munkálatok és majd csak augusztus 26. és szeptember 8. között lesz zárva a fürdő és a gyógyászati részlege.

Anna Fürdő beltéri medenceA Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett fővárosi fürdőket csak kisebb mértékben érinti az ünnep. Mindegyik fürdőjük nyitva tart huszadikán (a Veli bej fürdő nem hozzájuk tartozik), méghozzá hétvégi nyitvatartási idővel és hétvégi jegyárakkal. A nappali kórházaik és az ivókútjaik azonban zárva lesznek augusztus 20-án.