• Számos fürdőben kínálnak különféle kedvezményeket.

  • Ezekből széles a választék: nyugdíjas akciók, OEP-akció, csomagajánlatok, a hét bizonyos napjain érvényes kedvezmények is elérhetők.

A strandszezon ugyan már véget ért, viszont az ősszel együtt a kedvezmények szezonja is elkezdődött a termálfürdőkben. Nyaranta ezekre nincsen szükség, hiszen így is, úgy is megtelnek a fürdők, már ha nincs nagyon pocsék idő. A nyár vége után viszont – a tanítási szüneteket leszámítva – már jobban kell csalogatni a vendégeket. Nem véletlen, hogy ebben az időszakban számos fürdőben kínálnak kedvezményeket. Ezeket gyűjtöttük most össze.

Agárdi Gyógyfürdő: a Fejér megyei nyugdíjasok vehetik igénybe az OEP-támogatott gyógyászati kezelésekre vonatkozó akciót. Az egész napra érvényes fürdőbelépő mellett alkalmanként három kezelést is magában foglal a csomag. Ennek ára – a maximálisan elérhető 60 kezelést egyben kifizetve – 13 200 forint. Ez nagyjából fele a teljes árnak. A helybéli, azaz gárdonyi nyugdíjasoknak pedig még olcsóbban, 12 ezer forintért kínálják ezt a szolgáltatást. További részletek talál erről a fürdő honlapján.

Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum: október 30-ig érhető el a fürdő „Őszi szaunaélmény” nevű csomagajánlata. Ez 3990 forintos árért élményfürdő és szauna felnőtt napijegyet, valamint egy választható szaunaszeánszot foglal magában.

Ceglédi Gyógyfürdő: a honlapjukról letölthető egy kuponfüzet, aminek révén bizonyos időszakokra vonatkozóan kedvezményeket kínáltak, illetve kínálnak. A kuponos akció a végéhez közeledik, de szeptemberben még érvényes. Ebben a hónapban a kupont beváltó nyugdíjasok 20 százalékos kedvezménnyel válthatnak nyugdíjas belépőjegyet.

Celldömölk – Vulkán Fürdő: december 23-ig érvényes a fürdő akciója, ami hétfőnként és csütörtökönként vehető igénybe. Ennek keretében a felnőtt- és a gyermekjegy csak 990 forintba, a nyugdíjas belépő pedig 690 forintba kerül. Péntekenként is van akció, a szauna napijegy 1500 helyett 1190 forintba, a délutáni szaunajegy 1100 helyett 790 forintba kerül.

Debrecen – Aquaticum: külön akció érvényes az élményfürdőre és a termálfürdőre. A mediterrán élményfürdőben kedden és csütörtökön féláron váltható egész napos felnőtt belépőjegy. A termálfürdőben a nyugdíjasok hétfőnként 30 százalékos kedvezményt kapnak a nyugdíjas belépők árából. Szerdánként pedig a hölgyeknek jár ugyanekkora árengedmény.

Harkányi Gyógyfürdő: szeptemberben hétfőtől péntekig minden nap más kezelés vehető igénybe 50 százalékos kedvezménnyel. Ezen felül két csomagajánlatot is kínál a gyógyfürdő.

Kaposvár – Virágfürdő: a honlapjukon még nem szerepel ez a lehetőség, de a Kapos.hu a napokban arról írt, hogy megállapodást kötött a kaposvári fürdő és a megyei nyugdíjas szövetség. Ennek a lényege az, hogy a legalább tíz főből álló Somogy megyei nyugdíjas csoportoknak kedvezményeket nyújtanak: a komplex belépő árából 20 százalékot, a gyógyfürdőéből pedig 33 százalékot.

Kaposvári termálfürdőMezőkövesd – Zsóry Gyógyfürdő: szeptember 27-én (kedden), a Turizmus Világnapja alkalmából a fürdő egész nap a délutános belépőjegy áráért, azaz 1450 forintért látogatható.

Mórahalom – Szent Erzsébet Gyógyfürdő: október utolsó napjáig vehető igénybe a „családi péntek” akció. Ez azt jelenti, hogy minden pénteken 30 százalékos kedvezményt adnak a családi belépők árából.

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: régi kedvelt akciója a fürdőnek a „nyugdíjas kedd”, amit szeptember 6-a óta újra elérhető. A nyugdíjas vendégek 900 forintért válthatnak keddenként egész napra érvényes jegyet. Ahogy minden más hasonló akciónál, úgy itt is a nyugdíjas igazolvány felmutatását kérik a pénztárnál.

Szentgotthárdi Termálfürdő: ez az akció nem most, hanem majd október elsejétől lesz érvényes. Egész októberben kedvezményes jegyet kínálnak a nyugdíjasoknak: ez 2200 forintos belépőt jelent, amihez 280 forintos áron váltható szaunabelépő. Sőt, a nyugdíjasokkal érkező felnőtt kísérő 2800 forintért válthat belépőjegyet. Mindezeken felül a belépőhöz jár egy ajándék kávé, vagy sütemény az önkiszolgáló étteremben és egy kedvezményes kupon a következő látogatáshoz.

Zalaegerszegi Termálfürdő: azok a 14 év alatti gyerekek, akik 5-ös érdemjegyet kapnak az iskolában, ingyen léphetnek be a termálfürdőbe. A jegyet az ellenőrzővel kell igazolni és nyilván ez a lehetőség csak szülői kíséret mellett érvényes. Szeptember 30-ig még igénybe vehető a termálfürdő iskolakezdési akciója is. Ennek keretében a családdal érkező vendégeknek minden gyermek után 10 százalékos kedvezményt adnak. A kedvezmény a család összes tagjára, azaz a felnőttekre is érvényes és sávosan növekszik, azaz egy gyermek után 10 százalék, két gyermek után 20 százalék, három gyerek után 30 százalék. Az akció maximum három gyermekig vehető igénybe.

Zalaszentgróti Termálfürdő: Zalaegerszeghez hasonlóan ebben a fürdőben is elérhető az 5-ös osztályzathoz kapcsolódó akció. Ezen felül minden kedden 20 százalékos kedvezményt adnak a nyugdíjas belépők árából. Szerdánként pedig a nagycsaládosoknak adnak ugyanekkora kedvezményt.