Az év többi ünnepi időszakához hasonlóan az év végén is sokan döntenek úgy, hogy ellátogatnak valamelyik üdülőhelyre. Az nem meglepő, hogy szilveszterkor megtelnek a hotelek. Viszont a legújabb trend már az, hogy évről-évre többen töltik szállodában a karácsonyt, vagy a két ünnep közötti időszakot.

Körképünkben olyan, termálfürdős településen működő hoteleket kérdeztünk meg az év végi szezonjukról, amelyek kivétel nélkül saját fürdőrészleggel is rendelkeznek. Hajdúszoboszlói, harkányi, hévízi, mosonmagyaróvári és zalakarosi szállodák nyilatkoztak a Termál Online-nak.

Zalakaros

szalloda-ikonHotel Karos Spa****superior

 

 

karacsonyfaikonSzabad szobák karácsonyra: vannak.

 

 

szilveszter-ikonSzabad szobák szilveszterre: van, de nem sok.

 

Mint Horváth Éva, értékesítési igazgatótól megtudtuk, a szállodában évek óta telt ház van az ünnepek között, a vendégek nagy része már december 26-án megérkezik hozzájuk. Családbarát szálloda lévén a téli szünet aktív és programdús eltöltéséhez sokan választják szállodát. A Karos Spa tapasztalatai szerint egyre nő a Szentestét is náluk töltő vendégek száma, évről-évre magasabb a december 24-i vendéglétszámuk.

Horváth Éva elmondása szerint a szilveszteri vendégeket mindig is az előrelátás és az időben való foglalás jellemezte, jelenleg már 70 százalék fölötti a töltöttségük az év végére, de december elejére várható, hogy a szilveszteri férőhelyek teljesen elfogynak. A karácsonyi ünnepekre, illetve a két ünnep közötti frekventált időszakra jóval lassabban érkeznek a foglalások. Visszatért a korábbi trend, amikor is az utolsó hétre hagyják a vendégek szállásuk lefoglalását. A Karos Spa esetében azonban érdemes időben lépni, mert előfoglalási akciókkal ösztönzik a korábban történő foglalást. Azt is fontos tudni, hogy árak a kereslet függvényében emelkednek, tehát minél telítettebb egy időszak, annál magasabb áron kínálják.

A Karos Spában, az év végi ünnepi időszakban általában 30 százalék a külföldi és 70 százalék a magyar vendégek aránya.

A szálloda karácsonyi csomagajánlatát itt, a szilveszterit pedig ide kattintva találja!

Karos Spa télen

Hajdúszoboszló

szalloda-ikonRudolf Hotel

 

 

karacsonyfaikonSzabad szobák karácsonyra: vannak.

 

 

szilveszter-ikonSzabad szobák szilveszterre: már nincsenek.

 

 

Egyre gyakoribb, hogy a vendégek már a karácsonyi időszakot is szállodában töltik, valamint akár előtte vagy utána pár napra 2, vagy 3 éjszakára jelentkeznek – tudtuk meg Fazekas Katalintól, a Rudolf SPA Hotels központi értékesítési és marketing igazgatójától. A szakember elmondta, hogy a szálloda bőséges és új ünnepi menükkel várja a vendégeket, valamint egyéb programokat is szervez a szálloda házon belül.
Minden vendégnek ajándékkal kedveskednek ebben az időszakban, közös karácsonyfa állítást tartanak, valamint a közös délutáni forralt borozás, teázás, forró csokizás is állandó program. Év végén Hajdúszoboszlón amúgy is sok érdekes és látványos program lesz, valamint a közeli Debrecenben is karácsonyi vásárt tartanak.

Szilveszterre lényegében megtelt a Rudolf Hotel, hiszen néhány nappal ezelőtt – amikor válaszoltak a kérdéseinkre – már csak 2 üres szobájuk volt, Fazekas Katalin szerint idén előbb beteltek a helyek, mint a korábbi években.

Hajdúszoboszló a téli szezonban tipikusan a belföldi turistáknak vannak többségben. Azonban azt is meg kell említeni, hogy az orosz vendégek már ezen az üdülőhelyen is megjelentek, de inkább a szilveszter utáni időszakban (az orosz újév alatt, egészen január 12-ig) vannak a legtöbben. (Fazekas Katalin érdekességképpen megemlíti, hogy a hévízi szállodájukban egészen más a vendégek aránya. Az ottani vendégeik több mint a fele év végén is külföldi, azon belül is nagyon vegyes a nemzetiségek összetétele, hiszen sok orosz mellett, norvégok és dánok is jelentős számban képviseltetik magukat).

A szálloda karácsonyi csomagajánlatát ide kattintva találja!

Hotel Rudolf

Mosonmagyaróvár

szalloda-ikonThermal Hotel Mosonmagyaróvár***superior

 

 

karacsonyfaikonSzabad szobák karácsonyra: vannak.

 

 

szilveszter-ikonSzabad szobák szilveszterre: vannak.

 

„A két ünnep között sokan töltik itt szabadságukat, de egyre több vendég dönt úgy, hogy megszabadulva a sütés-főzés terheitől, és a vendégek kanosszajárásától, inkább meghitten kettesben, vagy családostól egy szállodában pihennek, wellnesselnek. Így másként ünnepelnek, nem az otthon melegében a megszokott környezetben, hanem inkább más vidékek felfedezésével, és kihasználva a termálfürdőzés jótékony hatásait, a testi-lelki felüdülést választják” – tudtuk meg Deé Ritától, a szálloda igazgatójától.

A Thermal Hotel Mosonmagyaróvárnál a foglalások tekintetében két véglet jellemző: néhányan már jó előre lefoglalják a szállásukat, 1-2 hónappal az adott ünnep előtt, de a legtöbb szoba „last minute”-jelleggel kel el, mert nem tudnak annyira előre tervezni a vendégek és kivárnak az árakkal is, hátha az utolsó pillanatban olcsóbban megkapják. Azonban évről évre nő azoknak a belföldi vendégeknek is a száma, akik a szomszédos bécsi adventi vásárra látogatva útba ejtik a szállodát 1-2 éjszakára, vagy a bevásárlásokat a parndorfi outletben lebonyolítva, összekötik a teendőket a wellness pihenéssel. „Év végén még a céges rendezvények száma nő meg, sokan itt tartanak céges ünnepi vacsorát, összefoglalva az eredményeket és egy picit leeresztenek a nagy hajrá után, hogy a következő évet kipihenten tudják megkezdeni” – teszi hozzá Deé Rita.

Az ünnepi időszakokban megnő a hazaiak érdeklődése a szálloda iránt. Amíg éves szinten a vendégeik többsége külföldről érkezik, addig az ünnepek alkalmával a több mint felük belföldi.

A szálloda adventi ajánlatát itt, a karácsonyit itt, a szilveszterit pedig ide kattintva találja!

Thermal Hotel Mosonmagyaróvár

Hévíz

szalloda-ikonHotel Aquamarin***

 

 

karacsonyfaikonSzabad szobák karácsonyra: vannak.

 

 

szilveszter-ikonSzabad szobák szilveszterre: már nincsenek.

 

Karos Dóra marketing manager is arról számolt be, hogy egyre többen választják a szállodai karácsonyozást. Azonban a legtöbben még mindig a két ünnep között érkeznek a szállodába, hogy a karácsonyi készülődést, az ízletes ünnepi fogásokat kicsit kipihenjék, és újult erővel nézhessenek szembe az új évvel. A tapasztalatok szerint ebben az időszakban inkább a rövidebb, 2 éjszakás pihenés mellett döntenek vendégek.

Szerencsére nekünk mindig hamar megtelik a szilveszteri időszak – említi Kardos Dóra. A Hotel Aquamarin esetében általában az előfoglalási akcióban már ősz végén meghirdetik az ünnepi csomagajánlatunkat, amire sok jelentkező van. A hotel egyébként más gyakorlatot követ szilveszterkor, mint sok más szálloda. „Amíg számos nagy wellness szálloda csillogó, fényűző gála vacsorát, szilveszteri műsort kínál a vendégeinek, mi megpróbáljuk azok igényeit kiszolgálni, akik az évfordulón pihenni szeretnének, vagy csak a napközbeni programokra, tűzijátékra kíváncsiak, és nem szeretnének mulatozni reggelig” – teszi hozzá a marketing manager.

A Hotel Aquamarin  esetében 60 százalék a magyar, és 40 százalék a külföldi vendégek aránya. Utóbbiakon belül sok ukrán és orosz vendég akár több hetet is eltölt a szállodában, kihasználva a saját gyógyfürdő-részleget és az Aquamarinban helyben elérhető gyógyászati kínálatot.

A szálloda karácsonyi ajánlatát itt, a két ünnep közöttit pedig ide kattintva találja! De a két ünnep között érvényes ez az egyedi ajánlatunk is!

Hotel Aquamarin télen

Harkány

szalloda-ikonBaranya Hotel***

 

 

karacsonyfaikonSzabad szobák karácsonyra: vannak.

 

 

szilveszter-ikonSzabad szobák szilveszterre: már nincsenek.

 

A Baranya Hotelben nagyon kelendő volt a szilveszteri csomagjuk, mint a szállodától megtudtuk az év utolsó napjaira már augusztusban megérkeztek az első foglalások és október utolsó hetében már nemigen tudtak szobát biztosítani az érdeklődő vendégeknek.
A karácsony tekintetében Harkányban is érzik az üdülési szokások változását. Hat-hét évvel ezelőtt karácsony körül csak lézengtek az emberek a szállodában, mostanra viszont jelentősen megnőtt ennek az időszaknak is a népszerűsége. Sokan kihasználják azt, hogy így nem kell otthon a fát díszíteni, nem kell bajlódni a főzéssel, a mosogatással. A karácsonyra nem mondható el, hogy az emberek igyekeznek minél előbb foglalni, többnyire december elején kezdenek el jobban érdeklődni.

A Hotel Baranyában általában a magyar vendégek vannak többségben. Idén viszont az év végi időszakban érkezik hozzájuk egy nagyobb vendégcsoport Csehországból, így várhatóan 50-50 százalék lesz a hazai és a külföldi szállóvendégek aránya.

A szálloda karácsonyi ajánlatát itt, a két ünnep közöttit pedig ide kattintva találja!

Hotel Baranya