A magyarországi kempingek közül egyedül nyerte el a német autóklub Best Camping minősítését a termálfürdővel szomszédos létesítmény, ami idén ünnepli a 10 éves jubileumát.

Sajtótájékoztatót tartottak a pápai Várkert Kemping megnyitásának 10 éves jubileuma alkalmából. Az InfoPápa.hu beszámolója szerint idén rekord forgalmat ért el az egész évben nyitva tartó szálláshely. Az átlagos évi 25 ezres vendégéjszakával szemben ugyanis idén szeptember végéig már 31 ezernél jártak. Kovács Antal, a kemping ügyvezetője azzal is büszkélkedett születésnap kapcsán, hogy Magyarországon egyedüliként kapták meg az ADAC Best Camp 2014 kitüntető címet (és valóban a pápai az egyetlen hazai kemping ebben a kategóriában). Sőt, a vendégértékelések alapján összeállított Award 2014 Top 100 európai rangsorban az 58. helyen végeztek.

Pápa Termál KempingTalán az ADAC minősítésnek is köszönhető, hogy a pápai kempingben a német vendégek dominálnak, ők adják a vendégforgalom 40 százalékát. Második helyen az osztrákok állnak 25 százalékkal, harmadik helyre pedig a csehek és a szlovákok futottak be együtt 15 százalékkal. Ez a négy nemzetiség lefedi a termálkemping forgalmának a 80 százalékát.

A város polgármestere szerint a kemping nem csak vendégforgalom, hanem üzleti szempontból is hasznot hajt a városnak. Úgy kalkulálnak, hogy az idegenforgalmi adó, az építmény-, valamint az iparűzési adó, továbbá a kemping vendégei által megváltott fürdőbelépők révén évi 50 millió forinttal gyarapodik Pápa költségvetése.