A strandfürdő felújítására több mint hárommilliárd, az új vízisport központ felépítésére pedig 14 milliárd forintot fognak költeni a következő években.

A leendő Dagály Úszókomplexumban rendezik a 2017-es junior és a 2021-es felnőtt úszó- és vízilabda világbajnokságot. A futurisztikus úszóközpont építése jövő év elején kezdődik és 2016 elejére készül el. Egy tegnapi rendezvényen Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy a komplett beruházás 14 milliárd forintba fog kerülni. A létesítményben többek között egy 10 pályás, 50 méteres versenymedence, 8 pályás bemelegítőmedence és egy 25×21 méteres ugrómedence kap helyet.

Dagály Úszókomplexum

Dagály Úszókomplexum

Ettől függetlenül a jelenlegi Dagály Strandfürdő fejlesztését is tervezik. Újdonság, hogy utóbbiról eddig feltételes módban nyilatkozott a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója, viszont most Szőke László már lényegében tényként beszélt a Dagály fejlesztéséről. Ebből kiderült, hogy a Dagály Strandfürdő átalakítása az úszóközponttól teljesen függetlenül fog megvalósulni, de a két létesítményt valószínűleg egy átjáróval fogják összekötni. A strandfürdő részlegben fedett termálmedence, új csúszdás élménymedencék létesülhetnek. Tehát funkciójában is elkülönül a két részleg, amíg az úszóközpont kifejezetten a sportolók, addig a strandfürdő a kikapcsolódni vágyók igényeit elégíti ki.

Dagály Úszókomplexum

Dagály Úszókomplexum