• Már épül a szezonálisan működő fürdő csúszdás medencéje.

  • Szeretnének hullámmedencét, valamint egy fedett fürdőrészleget is építeni.

A Rimaszombat melletti kurinci üdülőövezet fürdőkomplexumát az idei nyári szezonban több mint 60 ezer vendég kereste fel. Összehasonlításképpen, tavaly 55 ezren látogattak el a fürdőkomplexumba. Erről Jozef Šimko polgármester tájékoztatta a TASR szlovák hírügynökséget. A polgármester szerint az idén látogatottság rekordot döntöttek, az önkormányzat pedig ennek köszönhetően 300 ezer euró bevételre tett szert.

„Ez a legjobb év, mivel idén volt a legmagasabb a látogatók száma az üdülőövezet megnyitása óta” – mondta Šimko. Ráadásul már épül egy új csúszda és a hozzá tartozó medence, amit a tervek szerint a jövő évi szezonra el is készül.

Az idei szezon nagy újdonsága volt, hogy kivilágították a kerékpárutat, amely a városból vezet Kurinc településrészre. Újdonság volt az is, hogy nagyobb teljesítményű szivattyúval látták el a termálkutat. A szivattyút mélyebbre tolták, így mintegy másfél fokkal melegebb vizet nyertek.

Rimaszombat termálfürdőA polgármester elmondása szerint a jövőbeni tervek között szerepel egy hullámmedence építése, illetve egy másik termálkút kialakítása, mivel a jelenlegi már nem lesz elegendő a fürdőkomplexum bővítéséhez. Az önkormányzat ugyanis egy fedett medence építését is fontolgatja, amelynek köszönhetően a fürdőkomplexum egész évben nyitva tarthatna.

(TASR)