Összegyűjtöttük azokat a gyógyfürdőkkel, fürdőkezelésekkel kapcsolatos alapfogalmakat, amelyek hasznosak lehetnek a téma iránt érdeklődők számára.

Régi igény az olvasóink részéről, hogy a különféle, gyógyfürdőkkel és fürdőkezelésekkel kapcsolatos alapfogalmakat valamilyen gyűjteményes formában közöljük. A jó hír az, hogy 23 alapvető fogalommal és azok részletes magyarázatával már el is készültünk. Ebben a gyógyfürdő és a termálfürdő közötti különbség tisztázása mellett például megtudhatnak egy fontos – de nem köztudott – információt az ásványvizekről, és ezzel messze nincs vége…

gyógyfürdős fogalomtárEzen kívül megtudhatják, hogy mi a fizikoterápiával kapcsolatos közkeletű tévedés. Olvashatnak arról, hogy milyen figyelmeztető jeleket ad a szervezetünk akkor, ha túl sokat tartózkodtunk a gyógyvízben. Információkat kaphatnak arról, hogy milyen betegségek gyógyítására alkalmas az úgynevezett mofetta-kezelés. A Termál Online gyógyfürdős fogalomtárából megtudhatják, hogy milyen esetben kell mindenképpen kerülni a gyógyvizes ivókúrákat, de azt is, hogy mi a legfőbb hatásbeli különbség az iszapkezelés és az iszapfürdő között.

A Kneipp-féle vízgyógykezelések rendkívül kézenfekvő hatásmechanizmusáról is olvashatnak a fogalomtárunkban. Tudja, hogy miért „orvosi” az orvosi gyógymasszázs? Erre is választ kaphat.

A gyógyfürdős fogalomtárunkat több részletben publikáljuk. Az első részét már vasárnap olvashatják. Az összeállításunk nem fog megjelenni itt a honlapon, azt a Termál Online hírlevelére feliratkozóknak szánjuk. Amennyiben még nem iratkozott fel a hírlevelünkre, akkor ide kattintva egyszerűen, gyorsan és természetesen ingyen megteheti. Csak az email-címe, valamint a neve megadása szükséges. Vasárnap reggel küldjük ki a gyógyfürdős alapfogalmakat összesítő hírlevelünket, ezért addig mindenképpen iratkozzon fel, mert később már nem tudjuk újra elküldeni. (Update: a hírlevelet vasárnap 10 óra után kiküldtük!)