A korábbi években a kiválasztottak akár 100 évre szóló ingyenes bérleteket is kaphattak a budapesti gyógyfürdőkbe, amit sokan tovább is értékesítettek.

Mutyiztak a korábbi években a budapesti gyógyfürdőkbe szóló bérletekkel – írja a Pénzcentrum.hu. A weboldal a Portfolio.hu által szervezett Property Investment Forum konferencia egyik kerekasztal-beszélgetésére hivatkozik, ahol Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői- és Hévizei Zrt. vezérigazgatója beszélt a korábbi visszásságokról. Szőke elmondása szerint az elődei alatt előfordult, hogy 10 ezer, 20 ezer alkalmas, vagy éppen 100 éves időtartamra szóló ingyen bérleteket osztogattak.

Ráadásul a kiválasztottaknak juttatott bérletek átruházhatóak voltak, így sok esetben az „ajándékozottak” jelentős összegekért tovább is értékesítették az „örökös bérleteket”. Arról további részleteket nem tudni, hogy egészen pontosan kik kaphattak ilyen speciális bérleteket és milyen szempontok szerint, valamint, hogy ez mekkora bevételkiesést jelentett a fővárosi gyógyfürdőket üzemeltető társaságnak. Mindenesetre ezt a gyakorlatot azóta felszámolták, így akik esetleg kéz alatt vettek ilyen bérletet, azok már sokra nem mennek vele.

Termálbelépő árakAkárhogy is volt, az biztos, hogy egy budapesti fürdőbe szóló éves bérlet is nagy kincs, nem, hogy egy ilyen „végtelenített”. Elég csak megnézni, hogy most akciósan milyen áron kínálják a 2014-re szóló bérleteket. A Széchenyi Gyógyfürdőbe most a törzsvendégeknek egy éves kabinos belépő 307 800 forint, nem törzsvendégnek, de az év végéig megváltva 356 400 forint, jövőre ugyanez 367 200 forintba kerül. De egy olyan olcsóbb fürdőbe is, mint a Dandár 104 500 és 121 000 forint közötti összegbe kerül ugyanez.