• Mindegyik fővárosi fürdő vendégforgalma nőtt az elmúlt évben.

  • Az egyik termálfürdőt kétszer annyian keresték fel, mint a korábbi esztendőben.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat 2017-ben több mint 4 millió vendég kereste fel. Ez az előző évi forgalomhoz képest 4 százalékos bővülést jelent. 2017-ben az összes állandó fürdő vendégforgalma magasan túlteljesítette az előző év azonos időszakát, amelyek közül kiemelkedett az immár egész évben nyitva tartó Paskál fürdő, amelynek forgalma több mint kétszeresére növekedett és a Csillaghegyi fürdő, ahol 25 százalékkal nőtt a vendégek száma.

A fürdők közül a legnagyobb forgalmat 2017-ben is a Széchenyi Gyógyfürdő bonyolította, amely 2017-ben a budapesti gyógyfürdők sorában először szerezte meg a „EuropeSpa” minősítést a „Thermal spa” kategóriában.

A fürdő napijegyes forgalma közel 8 százalékkal nőtt és így tavaly közel 1,6 millió vendéget fogadott. Ez önmagában társaság összforgalmának több mint 35 százalékát teszi ki.

Széchenyi Gyógyfürdő BudapestKimagasló növekedés volt tapasztalható az összes strandon is (24-38 százalék közötti bővülést mértek). A statisztikákból kiderült az is, hogy a vendégek 9 százaléka érkezik beutalóval, a külföldi vendégek pedig különösen a Sziget Fesztivál és a decemberi ünnepek alatt látogatták a fürdőket. Mindezekből következően a bevételi eredmények is szépen alakultak, hiszen a Budapest Gyógyfürdői Zrt. 2017. évi bevétele az előzetes adatok alapján meghaladja a 13 milliárd forintot.

A kitűnő forgalmi eredményeknek köszönhetően a Budapest Gyógyfürdői Zrt. bevételéből számos új fejlesztést valósít meg az elkövetkező időszakban. 2017-ben átadásra került a Palatinus fürdő egész évben nyitva tartó, fedett wellness részlege, idén pedig átadják a Csillaghegyi fürdő új fürdőegységét. Utóbbi fejlesztés keretén belül a mai kor színvonalának megfelelő rekreációs -, sport-, vendéglátó-, szolgáltató funkciókkal rendelkező terület kerül átadásra.

A fővárosi fürdőket üzemeltető társaság megkezdte a 2005 óta zárva tartó Pesterzsébeti Jódos-sós Gyógy- és Strandfürdő felújítását is, amelynek keretében 11 belső gyógy-, termál- és élménymedencékkel és további 3 kültéri medencével (hullám medence, gyerekmedence, 25-ös úszómedence) bővül.

Paskál FürdőAz állandó fürdők napijegyes vendégforgalmának alakulása 2016. évhez képest (a növekedés mértékének sorrendjében)

Paskál fürdő – 202,37%

Palatinus fürdő – 136,42%

Csillaghegyi fürdő – 124,85%

Király fürdő – 108,75%

Dandár fürdő – 107,68%

Szent Lukács fürdő – 107,55%

Szent Gellért fürdő – 107,35%

Széchenyi fürdő – 107,30%

Rudas fürdő – 105,88%