A húsvéti hosszú hétvégére rengeteg programmal készülnek a fürdők. Lufihajtogató bohóctól kezdve, a játszóházi foglalkozásokon és a zumbázáson át az éjszakai fürdőzésig széles a választék.

Az előző hosszú hétvége országos szinten nem sikerült túl jól. A hófúvás miatt sokan otthon ragadtak, mások az úton, a zalai szállodások meg szentségeltek. Most újabb hosszú hétvége áll előttünk, remélhetőleg az előzőnél kevésbé kritikus időjárással. Ennek apropóján megnéztük, hogy néhány termálfürdőben, illetve termálfürdős településen milyen programokkal készülnek a húsvéti hétvégére.

 

Zalakarosról nem írunk bővebben, mert már írtunk (ide kattintva olvashatja a cikket). A lényeg: szombaton a fürdőben lesznek gyerekprogramok, vasárnap pedig nyúlkergetést rendeznek a fürdővárosban, ami egy délutáni családi programot takar. A Sárvári Termálfürdőben mától hétfőig minden nap vannak programok. 11 órától 13 óráig a játszóházban szerveznek gyerekfoglalkozásokat. 15 órakor szombaton bábszínház, vasárnap bohóc lép fel, hétfőn pedig zenés műsor lesz. 16:30-tól 17:30-ig pedig megint csak játszóházas foglalkozásokat tartanak.

A Harkányi Gyógyfürdőben szombattól hétfőig tartanak a húsvéti programok. Minden nap lesz természetgyógyász által végzett állapotfelmérés, délelőtti és délutáni vízi torna, frissítő torna a tornateremben, 16:30-tól szauna ceremónia. Mindezeken felül egész nap kreatív foglalkozásokkal várják a gyerekeket és szüleiket. Mindhárom nap lesz fürdőbemutató és fürdőtörténeti filmvetítés is.

Harkányi Gyógyfürdő (fotó)

A Bükfürdői Termálfürdőben szombaton zumbázással indul a hétvége, de egész nap lesznek gyermekprogramok is, tojáskarcolástól kezdve a mesekvízeken át a csúszdaversenyig. Vasárnap mazsorett felvonulást tartanak, hétfőn pedig népi locsolkodás, valamint gyermektorna és vízipisztoly verseny lesz.

Hévízen a Deák téren várják az érdeklődőket, ahol mindhárom napon kézműves vásár, népi játszótér is lesz, szombaton pedig fellép a 8 év alattiak David Guettája az Alma együttes, de ugyanezen a napon a Hétrét zenekar is koncertet ad. Hétfő délután pedig Dés László és zenekara lesz a vendég.

Az Igali Gyógyfürdőben meghosszabbítják a nyitva tartást, és már 14 órától válthatók kedvezményes belépőjegyek. Vasárnap arcfestő programot szerveznek gyerekeknek, lufihajtogató bohóc animátorral. 15 órai kezdettel pedig mini discót rendeznek Süsüvel.

Hajdúszoboszlón a Hungarospában a hétvége mindhárom napjára készülnek valamilyen attrakcióval. Szombaton musical party lesz az Aqua-Palace-ban, vasárnap ugyanitt néptáncegyüttes lép fel, 21 órától kezdődően pedig locsoló habbulit rendeznek DJ-vel és 1500 forintos belépőjeggyel. Hétfőn lesz egy „nyuszilányok meglepetése” nevű program a gyógyfürdőben és az Aqua-Palace-ban is, utóbbiban pedig egy locsoló party is.

Hajdúszoboszló Hungarospa

Nyuszi ül a fürdőben címmel ünnepli a tavaszi szünetet és a húsvétot a makói Hagymatikum Fürdő. Ennek keretében a mai naptól egészen jövő keddig a gyerekek ingyen léphetnek be a fürdőbe. A hosszú hétvégén pedig számos gyermekprogramot is szerveznek. A teljesség igénye nélkül lesznek kreatív foglalkozások, játékos vízi torna, labdagyűjtő verseny, tojásvadászat.