Jelentős fejlesztés veszi kezdetét a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdőben. Az MTI beszámolója szerint ma rakták le az új épületrész alapkövét. Ennek révén a termálfürdő új szaunarészleggel, gyermekmedencével, sószobával, sómedencével, csúszdával, új pihenőterekkel és egy újabb bejárattal bővül. A munkálatok érintik az öltözőket, a büfét, valamint a külső gyógymedence körüli területet is.

A beruházás teljes össze 738 millió forintot tesz ki, amelynek közel harmadát európai uniós támogatásból fedezik. A fürdőbővítés megvalósítása a JUFA Ungarn Kft. nevéhez fűződik. Ez a társaság egy másik celldömölki beruházásban is érdekelt, ugyanis négycsillagos hotelt és kempinget alakítanak ki a gyógyfürdő területén, amelynek az építése már folyamatban van. A projekt teljes költségvetése 2,7 milliárd forintot tesz ki. A leendő hotel 150, a kempingrész pedig 74 férőhelyes lesz. Utóbbihoz 300 millió forintot is meghaladó uniós forrást sikerült szereznie az építtetőnek.

Celldömölk - Vulkánfürdő (fotó)

A JUFA tulajdonosa az osztrák Jugend- und Familiengastenhauser Holding GmbH, amely 40 szállodát és vendégházat üzemeltet Ausztriában és Németországban. Utóbbiak évente egymillió turistát fogadnak. A celldömölki Vulkánfürdőbe jelenleg évi 100 ezer vendég érkezik, a fejlesztések révén ez 150-200 ezerre is nőhet.

Mai hír az is, hogy a JUFA Kft. ügyvezető igazgatójának, Rudolf Wiednernek a tevékenységét Vas Megye Gazdaságáért díjjal ismerték el. Az üzletembernek 21 éve vannak befektetései a megyében, Sárváron szelektív hulladékfeldolgozó üzemet működtet, s a régióban 500 embernek ad munkát. Rudolf Wiedner Celldömölkön él és az elmúlt években kitűnően megtanult magyarul.