• A német közszolgálati televízió WISO című műsorában a Balatont és a környékét mutatták be.
  • A környékébe beletartozott Hévíz is.
  • Mutattak egy különleges hordós gyógynövényes fürdőt.

Még tavaly július közepén járt a német közszolgálati televízió egyik műsorának a stábja a Balatonnál és a környékén. Ebben utazási tippeket adtak a német nézőknek, akiknek a Balaton méretét úgy illusztrálták, hogy még a Bodeni-tónál is nagyobb. A ZDF riporternője a műsorban kitért arra, hogy rengeteg termálforrás található Magyarországon, amelyeket a fürdés mellett gyógyászati célokra is régóta használnak. Külön említették (és mutatták) Hévízt, ahol a gyógyvíz radont, ként is tartalmaz és ivókúrához használható. Ráadásul az ivókutaknál ingyen hozzáférhető a hévízi gyógyvíz.

 

ZDF gyógyvízAz ízét mindenesetre még szoknia kell a műsorvezetőnek.

ZDF Hévíz gifA Tófürdő kapcsán elmondta, hogy a legnagyobb természetes termáltó Európában és elhangzik az az úti tipp is, hogy érdemes a zárás előtt két órával jegyet vásárolni, mert olyankor csak – akkori árfolyamon – 5 euróba (1600 forint) kerül a belépő.

ZDF HévízA riporternő kipróbál egy különös gyógynövényes fürdőt is, amiben bárki átélheti, hogy milyen teafilternek lenni. Nem mondják, de ez Hévíztől 7 kilométerre, Reziben található. Egy régi boroshordóba vizet töltenek, valamint szénából és a környéken gyűjtött gyógynövényekből készült főzetet öntenek hozzá. A hordós fürdő ellazít, serkenti a vérkeringést, lazítja az izmokat és körülbelül 20 percet ajánlott benne időzni.

Gyógynövényes hordó fürdőEzen kívül a ZDF riportere még próbálja megfejteni a gulyásleves titkát, pálinkát főz, ellátogat a balatongyöröki strandra, a bakonybéli csillagvizsgálóba és Tihanyba is.