• Melyik budapesti termálfürdő a legolcsóbb és melyik a legdrágább?
  • Van olyan fürdő, ahová nem is lehet napijegyet venni?
  • Mennyit lehet spórolni hétköznaponként?
  • Mindre választ kap a cikkből.

A belépőjegyek ára szerint rendeztük sorba a jelenleg – tehát a strandszezonon kívül – is nyitva tartó fővárosi termálfürdőket. A jegyeknél a teljes áron kínált napijegyeket vettük figyelembe. Amennyiben ezen belül többféle jegytípus is elérhető volt, akkor pedig a legolcsóbbat – ez a budapesti gyógyfürdők esetén tipikusan a szekrényes jegyeket jelenti.

Tehát a lenti listán szereplő áraknál drágább belépők is vannak, viszont az időszakos, vagy a különböző korosztályokat érintő kedvezmények miatt akár ezeknél olcsóbban is be lehet jutni a termálfürdőkbe. A Veli Bej Fürdő annyiból különbözik a többi budapesti fürdőtől, hogy nem váltható napijegy, hanem csak 3 órás, ezért náluk ezt vettük figyelembe.

Veli Bej FürdőA fürdők többsége az árazásban megkülönbözteti a munkanapokat és a hétvégéket, ünnepnapokat. Utóbbiak nyilván drágábbak, vagy ha optimistán akarunk erre a kérdésre tekinteni, akkor az előbbiek olcsóbbak. A két ár között akár 700 forint is lehet a különbség.

Aquaworld élményfürdőMind a hétköznapi, mind a hétvégi árak tekintetében a legdrágábbnak az Aquaworld élményfürdő számít. Viszont ahogy a táblázatból is látszik, nincs sokkal lemaradva tőlük a Gellért és a Széchenyi Gyógyfürdő. A legolcsóbb fedett fürdő címet jelenleg a ferencvárosi Dandár viselheti. Összességében viszont a Csepeli Fürdő a legolcsóbb. Részben az utóbbi is fedett, hiszen az úszómedencét télre lefedik, viszont a 36-38 Celsius-fokos termálmedencéjük szabadtéri.

Csepeli StrandfürdőBudapesti termálfürdők belépőjegyeinek árai (forintban)

Aquaworld 4990 (hétköznap) / 5690 (hétvégén)
Gellért 4900 (hétköznap) / 5100 (hétvégén)
Széchenyi 4500 (hétköznap) / 4700 (hétvégén)
Rudas 3100 (hétköznap) / 3400 (hétvégén)
Lukács 3100 (hétköznap) / 3200 (hétvégén)
Veli Bej 2800*
Dagály 2400 (hétköznap)** / 2800 (hétvégén)
Király 2300
Csillaghegyi 1800
Dandár 1500
Csepeli 1100 (hétköznap) / 1300 (hétvégén)

* 3 órás jegy

** szerdánként 1800 forint a belépőjegy