• Párába borult a Demjén Termáltó, ahogy elérte a mai havazás a fürdőt.

  • Ebben a hónapban jubilál az egész évben nyitva tartó termálfürdő.

Az Időkép.hu-n elérhető mindkét demjéni webkamerán (itt és itt) gyönyörűen lehetett követni, ahogy ma délelőtt megérkezett a havazás a termáltóhoz. A hóval együtt a hőmérséklet is süllyedhetett, mert látványos volt, ahogy egy kis párasapka alakult ki a tófürdő felett.

Ebben a hónapban lesz egyébként a Demjén Termáltó megnyitásának az első évfordulója. 2016. december 20-án volt az ünnepélyes átadás, a tényleges nyitást azonban némi technikai probléma hátráltatta. Emiatt karácsony előtt nem tudták megnyitni az Egri Korona Borházhoz tartozó termálfürdőt, viszont a két ünnep között már az első vendégek is kipróbálhatták a legújabb demjéni fürdőt.

Demjéni TermáltóA termáltó szolgáltatásai igazából a nyári időszakban használhatók ki teljes egészében, de a tó közepén található fürdőház egész évben látogatható. A kis fedett részben egyszerre körülbelül 30-40 ember fér el, a víz pedig 34-36 Celsius-fokos.

A termálfürdő árai a tavalyi nyitás óta változatlanok. Egy egész napos felnőtt jegy 1690 forintba kerül, a gyerekek és a nyugdíjasok pedig 1490 forintért válthatnak belépőt. A nyitvatartás is „fürdőzőbarát”, azaz vasárnaptól csütörtökig 9-től 19 óráig látogatható a termáltó. Pénteken és vasárnap tovább, egészen 22 óráig várják a vendégeket.