• Akik szeretik a kisebb, de hangulatos termálfürdőket, azoknak megér egy kirándulást a Dél-Alföldön található Nagyszénási Parkfürdő. Akár most hétvégén is érdemes ide ellátogatni, viszont a jövő héten zárva lesznek.

  • Az év elején árat emeltek, de így is az olcsóbb helyek közé tartoznak.

Nagyszénást Békés vármegyében találjuk, 13 kilométerre északra Orosházától. A nagyközségben már az 60-as évektől kezdődően működött egy termálfürdő, azonban az ezredforduló környékén sajnos bezárták. Az újranyitásra több mint egy évtizedet kellett várni: 2015 végén, egy európai uniós fejlesztési forrásnak köszönhetően sikerült újra megnyitni a Nagyszénási Parkfürdőt. Nem egy hatalmas élményfürdőt kell elképzelni, egy kisebb fürdőről van szó, ami kielégíti a helyi és környékbeli fürdőzési igényeket.

A Parkfürdő alkáli-hidrogénkarbonátos, oldott szénhidrogénekben gazdag termálvízzel rendelkezik, amely fluoridiont és jodidiont is tartalmaz. A termálfürdő kínálata szabadtéri medencékből áll: két részre osztott ülőmedence, egy úszómedence, valamint szezonálisan egy gyerekpancsoló közül választhatunk. Az ülőmedence részben fedett, és egy beltéri pihenőrészt is kialakítottak. Emellett a Nagyszénási Fürdőhöz egy 15 fős finn szauna is tartozik, valamint többféle masszázsfajta is elérhető.

A belépőárakat idén év elején emelték, de nem drágultak sokat. Jelenleg egy felnőtt belépő 2000 forintba, a diákok és nyugdíjasok jegye csupán 1300 forintba kerül. A szauna használatát biztosító belépőjegy ára 900 forint. A családi belépőért (2 felnőtt, 1 gyerek) 4200 forintot, további gyerekek után pedig 1000 forintot kérnek. A helyi lakosoknak kedvezményt biztosítanak a fentiekből. Általánosságban azoknak ajánlható a Nagyszénási Parkfürdő, akik kisebb, de alapvetően korrekt szolgáltatásokat nyújtó termálfürdőket kedvelik.

termálvizes medence a Nagyszénási Parkfürdőben

Aki felkeresné a termálfürdőt annak erősen ajánlott indulás előtt ránézni a Facebook oldalukra, ugyanis viszonylag gyakoriak a karbantartási szünetek. Például jövő héten sem lesz nyitva a termálfürdő, március 18-tól 24-ig tart a leállás, és március 25-től várják majd újra a vendégeket.

Békés gyógyfürdőiről és gyógyvizeiről itt olvashat.