• Csaknem hárommilliárd forintból fejlesztik a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kempinget.

  • A fürdőfejlesztés alapkövét csütörtökön tették le a Békés megyei városban.

December végi hír volt, hogy kiírták a gyomaendrődi fürdő fejlesztésére vonatkozó közbeszerzési pályázatot. A héten pedig már az alapkövet is letették. Toldi Balázs polgármester ennek kapcsán elmondta, hogy a beruházás során építenek egy hatpályás csúszdaparkot, egy élménymedencét és egy 71 négyzetméteres kültéri termálvizes medencét. Ezen felül újabb wellness szolgáltatásokkal, súlyfürdővel gazdagodik a jelenlegi kínálat, és bővül az egészségmegőrző gyógyászati kezelések száma.

Megépül egy grillterasz és egy gyerek e-car játékpálya. Megújulnak a fürdő belső közlekedési útjai, járdái, zöld területei, az öltözők, bővítik a parkolók számát. A fürdő területén található kempingbe nyolc új apartmanházat építenek, amivel jelentősen bővül a szállások férőhelyszáma.

A beruházást összekapcsolják egy energetikai fejlesztéssel is, továbbá megnyitják a fürdő területén található egyik termálvizes kutat a biztonságosabb működés érdekében. A fejlesztés a település történetének egyik legnagyobb beruházása – fogalmazott a több mint 13 ezres lélekszámú város vezetője.

Toldi Balázs reményei szerint a kivitelezés a tavasz közepén vagy nyáron elindulhat, a munkálatok befejezésére a budapesti székhelyű Prizma Build Zrt.-nek 24 hónap áll rendelkezésre.

Gyomaendrőd csúszdapark látványtervA gyomaendrődi Liget fürdő évi átlagos látogatószáma 110 ezer körül mozog. A Békés megyei településen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint 2020-ban meghaladta a 34 ezret a vendégéjszakák száma, a vendégeké több mint 11 ezer volt. A fürdő a kimondottan kedvező jegyárakkal várja a vendégeket.

(MTI)