• A falmászás izgalmas és kihívást jelentő mozgásforma.

  • Hajdúszoboszlón akár két fürdőzés között is kipróbálhatják a vendégek az aquaparkban található, közel 20 méter magas mászófalat.

A hajdúszoboszlói Hungarospa a vízi élmények mellett az extrém kihívások kedvelőinek is tartogat szórakozási lehetőségeket. A fürdő aquaparkján belül éppen három évvel ezelőtt átadott extrém csúszdához ugyanis egy mászófal is kapcsolódik.

A csúszdatoronyra épült, közel 20 méter magas fal kétféle nehézségi fokkal várja a mászókat. Az egyik részén vízsugár nehezíti a vállalkozó kedvűek feladatát, a másik felén pedig száraz felület és könnyített kapaszkodók segítik a mászást.

Hungarospa mászófal falmászásA falmászás feltétele a legalább 140 centiméteres testmagasság és nem árt magunkkal vinni egy sportcipőt, kényelmes felsőruházatot és rövidnadrágot.

Annak ellenére, hogy extrém sportról van szó, a mászás teljesen biztonságos. A vendégek ugyanis folyamatos felügyelet mellett tehetik próbára magukat, ráadásul biztonsági hámmal, kötelekkel rögzítenek mindenkit. A mászófalnál használt eszközök állandó ellenőrzés alatt állnak és az EU-s szabványoknak megfelelően bevizsgáltak.

Hungarospa mászófal falmászásA Hungarospában található mászófalról és a mászójegyek árairól további információt talál ide kattintva, a fürdő weboldalán.