• Mindkét üdülőhelyen már működik a fedett jégpálya.

  • Hajdúszoboszlón és Hévízen is két hónapon át lehet használni a korcsolyapályát.

Hajdúszoboszlón az idei év újdonsága a jégpálya, Hévízen pedig már szinte hagyománya van a téli korcsolyázási lehetőség biztosításának. Ezen a héten már mindkét településen meg is nyitották a fedett pályákat.

Hévízen a Nagyparkoló mellett, a termelői piac területén található a jégpálya, ahol egészen 2018. február 11-ig várják a korizókat. A pálya használati díja alkalmanként 500 forintba kerül, de 5000 forintért havibérlet is váltható.

Azonban egy meglehetősen széles kör teljesen ingyen használhatja a jégpályát. Ezek közé tartozik minden hévízi lakos, valamint azok is, nem helybéliek, de valamelyik hévízi oktatási intézményben tanulnak. Szintén ingyen használhatják a pályát a hévízen élő nagyszülők unokái, még akkor is, ha az unoka nem helyben lakik, illetve nem Hévízen tanul.

Azt fontos megemlíteni, hogy az ingyenes szolgáltatás igénybevétele esetén a hévízi lakhely igazolásához lakcímkártya, az üdülőhelyen tanulók esetében pedig diákigazolvány szükséges. A jégpálya csak két nap – december 25. és január 1. – lesz zárva.

Hajdúszoboszlón a kulturális központ mögötti területén építették fel az ideiglenes jégpályát. A városban két hónapig biztosítják a korcsolyázás lehetőségét, méghozzá teljesen ingyen. A tervek szerint egyébként jövőre az egykori kertmozi helyén egy állandó műjégpályát fognak építeni.

A Hévízi televízió jégpályáról szóló tudósítását itt tekintheti meg: