• Hamarosan új szabadidőparkot és szabadtéri színpadot adnak át Hajdúszoboszlón.

  • A Csónakázó-tó mellett felállítanak egy óriáskereket, jövőre pedig a sétány is megújul.

  • A fürdő szabadtéri és fedett részén is fejlesztéseket terveznek.

A városi turisztikai statisztikák alapján Hajdúszoboszlón 2018-ban a vendégek és a vendégéjszakák száma is rekordot döntött. Az önkormányzattól származó adatok szerint 2017-hez viszonyítva a vendégek száma 5,5 százalékkal, 404 ezer főre, a vendégéjszakák száma 4,9 százalékkal, 1,3 millióra nőtt. A belföldi turisták által Hajdúszoboszlón eltöltött vendégéjszakák száma 5,1 százalékkal, a külföldieké 4,5 bővült.

A következő években a városban és a Hungarospa fürdőkomplexumban is számos turisztikai fejlesztést valósítanak meg. Már idén tavasszal birtokba vehetik a vendégek az új szabadidőparkot, amely 1500 négyzetméteren többek között 162 méter hosszú BMX- és görkorcsolyapályával, fitnesz parkkal, sportpályákkal és játszótérrel várja az aktív kikapcsolódás kedvelőit.

A turisztikai szezon kezdetére kerül átadásra az új szabadtéri színpad ezer fős nézőtérrel, valamint korszerű színpadtechnikával felszerelve. A nyári főszezonra a jelenleg kizárólag a fürdőkomplexum területéről látogatható Csónakázó-tó és környéke nyitottá válik a város felől is. Szintén újdonság lesz, hogy a tó melletti zöldfelületen egy 45 méter átmérőjű óráskereket állítanak fel, ami a nyári hónapokban fog üzemelni.

Hajdúszoboszló látképŐsszel kezdődik a Mátyás király sétány teljes átalakítása, amely kilenc kanyarral kígyózik majd végig a szállodasoron, és minden kanyarban egy-egy, Hajdúszoboszlóra  jellemző látványelem fogadja majd a vendégeket. A sétány jövő év tavaszára fog elkészülni.

A Hungarospa Zrt. menedzsmentje a jövőre nézve két nagyobb volumenű fejlesztési tervvel is rendelkezik. Az egyik „A strandfürdő minőségi kínálatbővítése, új egyedi élményövezet kialakításával”, a másik „Négy évszakos aktív élményközpontú attrakció fejlesztése” nevet viseli.

Az első egy exkluzív wellness fürdőrész lesz a strandfürdő területén. Egyediségét az igényes kialakítású természeti képződmények – szikla, vízesés – adják. A másik az Aqua-Palace bővítését takarja. A fedett élményfürdő ugyanis olyannyira népszerű, hogy egyes időszakokban már szűkös a kapacitása. A beruházás keretében új csúszdákat, öltözőket és pihenőtereket alakítanak ki az élményfürdőben.