• Az idén nyáron átadott RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő első szezonja nem indult túl jól.

  • Műszaki problémák is adódtak és az időjárás sem volt kedvező.

2021-ben kezdődött el a győri fürdő fejlesztése. Ennek során a Rába Quelle fürdő mellett egy hatalmas vízi élményparkot építettek, ahol a fő attrakciót a szódásszifon formájú csúszdatorony jelenti, de a fedett fürdő is megújult. A beruházásra több mint 23 milliárd forintot fordítottak. Ez volt az elmúlt évek legnagyobb költségvetésű hazai fürdőfejlesztése, amit idén június 17-én adtak át.

A Győrplusz TV-nek Kovacsics Imre, a fürdőt üzemeltető társaság ügyvezető igazgatója az első strandszezonjuk végéhez közeledve arról beszélt, hogy nagyon nehéz időszakon vannak túl. A „7 tengeri csillagosnak” megálmodott fürdő még csak 2 csillagnál jár – ismerte el.

Az ügyvezető szerint ennek több oka is van. Elsőként azt említette, hogy nehéz körülmények között épült a fürdő, itt a Covidot, a háborút, a gazdasági válságot és az alapanyaghiányt is megemlítette. Ráadásul a nyitást követően is felmerültek hiányosságok. „Sajnos olyan napunk még nem volt, amikor minden egyszerre működött volna” – mondta és hozzátette, hogy az idei év még igazából terheléses próbaüzemnek számított. Bár a szakemberek minden felmerülő hibát javítottak, de ezek a munkák időigényesek voltak. „Remélhetőleg a fokozatos cserék, javítások alkalmával a külső rész jövő szezonra éri el a 7 tengeri csillagos minősítést” – tette hozzá az ügyvezető.

Mindezeken túl a változékony nyári időjárás sem kedvezett a vendégszámnak. A győriek számára biztosított kedvezményes belépési lehetőséget viszont sikeresnek tartják. Kovacsics Imre ennek kapcsán elmondta, hogy más településeken a fürdőt jellemzően a helyi lakosok 7-8 százaléka látogatja, de náluk ez az arány 35 százalékos.

A RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő strandi része a tervek szerint szeptember 2-ig, vagy 3-ig működik.

Itt megnézhetik a helyi televízió videóját: