• Hiányolták a turisták a szabadtéri gyógyvizes medencét, ezért a tulajdonos önkormányzat forrást biztosított az építéséhez.

  • Főleg a kemping külföldi vendégei igényelték a gyógymedencét.

2012 tavaszán nyitották meg a Kumánia Gyógy- és Strandfürdőt, amihez szálloda, gyógyászati részleg és kemping is kapcsolódik. A fürdőben ilyentájt, a szezonon kívüli időszakban öt beltéri medence áll a látogatók rendelkezésére. A szabadtéri, 23-27 Celsius-fokos vizű úszómedence, valamint gyermekmedence ugyanis csak a strandszezonban üzemel.

A Szoljon.hu cikke szerint azonban a szabadtéri medencekínálat terén hamarosan újdonság várható, ugyanis bejelentették egy új kültéri gyógyvizes medence építését. A 200 négyzetméteres medence tervezésére szóló szerződést már alá is írták. A november végi képviselő-testületi ülésén a tulajdonos önkormányzat 14 millió forint tőkepótlást biztosított a Kumánia Gyógyfürdő Kft. részére. Ebből a forrásból az új gyógymedence mellett az egyik termálkút hibáját is kijavítják.

Zámbori Péter, a Kumánia Gyógyfürdőt működtető társaság ügyvezető igazgatója beszélt arról is, hogy miért döntöttek az új medence építése mellett. Elmondása szerint a fürdő kempingjét idén sok német, osztrák, lengyel, román, cseh és szlovák vendég kereste fel. Lettek volna még ennél többen is, viszont közülük jó néhányan továbbálltak, amikor kiderült számukra, hogy nincs a létesítményben szabadtéri gyógyvizes medence…

Kumánia Fürdő szabadtéri medenceA kisújszállási fürdőben egyébként nagy hangsúlyt kap az energiatakarékosság. A termálvízzel együtt feltörő kísérőgázt használják fürdő, a gyógyászat, a szálloda, valamint a kemping létesítményeinek a fűtéséhez. Sőt, Kisújszálláson több közintézmény energiaellátását szintén a termálkút kísérőgázának köszönhetően tudják biztosítani.