• Egyszerre négy új könyvét is bemutatja a hétvégén Nemere István.

  • Nem ez lesz az első olyan rekordja, aminek a helyszínét a Gyulai Várfürdő biztosítja.

A legtermékenyebb magyar író, Nemere István ezen a hétvégén szombaton, azaz augusztus 7-én a Gyulai Várfürdőben készül újabb rekorddöntésre. A jelenleg 754 kötetes szerző szombaton 10, 11, 12 és 13 órakor is bemutatja egy-egy új könyvét. Azaz néggyel, 758-ra nő az általa írt könyvek száma.

A dedikálással egybekötött könyvvásáron így többször is megdönti az élő szerző legtöbb megjelent könyvének világrekordját. Igaz, Nemere már a saját rekordjait döntögeti, ugyanis 2019 októberében – a 723. könyve megjelenésekor – lett hivatalosan is a világ legtöbb könyvet jegyző írója.

Nemere István egyébként visszatérő vendége a Gyulai Várfürdőnek, ahol idén már dedikálást is tartott. Két évvel ezelőtt pedig dedikálási világrekordot állított fel a gyógyfürdőben, amikor egy nap alatt 317 kötetét szignózta. (A helyi televízió erről szóló tudósítást megnézheti a cikk végére görgetve).

A 76 éves író első könyve 1974-ben jelent meg, A rémület irányítószáma címmel. Kezdetben csak saját néven publikált és ifjúsági regényeket, krimiket, politikai kalandregényeket és főleg tudományos-fantasztikus műveket írt, ennek köszönhető, hogy a legtöbben mindmáig mint sci-fi írót ismerik, holott azóta ennél jóval több műfajban kipróbálta magát. A könyvei felét álnéven írta és saját bevallása szerint is munkamániás – bár ez talán a fentiek fényében nem túl meglepő.

A Gyula Tv tudósítása a két évvel ezelőtti rekordról: