• Az idei évre több gyermekbarát beruházással készülnek Zalakaroson.

  • Megújult a beltéri gyermekvilág, ifjúsági szálláshelyet is építenek, de a májusi strandnyitásra a szabadtéri gyermekmedencéjüket is modernizálják.

Közel egyhetes szünetet követően a héten újra birtokba vehették a gyerekek a Zalakarosi Fürdő beltéri gyermekvilágát. A „Gyermekek Éve 2020” program keretében a Zalakarosi Fürdőben nemcsak gazdag programkínálat várja a kisgyerekes családokat, hanem számos, kifejezetten gyermekközpontú részleg újul meg, valamint létesül a fürdő területén.

A fedett gyermekvilágban jelentős technikai fejlesztések valósultak meg, amelyek megalapozzák a gazdaságos és hatékony üzemeltetést. Sor került a légtechnika robottechnológiás tisztítására, a légtechnikai szívórácsok cseréjére, a vízi játékok vezérlőszelepeinek és a vízszűrő kádak cseréjére, a vízforgató technológia modernizálására.

Ezen felül korszerűsítették a villamosenergia-hálózatot energiatakarékos LED-es világítás telepítésével, ami egyúttal meghatározza az épületrész dizájnját. Megtörtént a burkolatok és játékelemek esztétikai felületkezelése is.

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója a fürdő márkanagyköveteivel, Laky Zsuzsival és családjával, valamit Erdei Zsolt “Madár” világbajnok ökölvívóval és Czimondor Nándorral, a város alpolgármesterével közösen adták vissza a gyerkőcöknek a vízi birodalmat.

A Keszthelyi Televízió lent megtekinthető videójából mindezeken felül az is kiderül, hogy a fürdő tavaly mintegy 650 ezer vendéget fogadott és ennek a 65 százalékát az egy- vagy többgyermekes családok tették ki. Pont emiatt további gyermekbarát fejlesztések is lesznek idén a fürdőben.

Ezek közé tartozik, hogy ifjúsági szállót alakítanak ki az északi fogadóépületben, ahová májusban már meg is érkeznek az első iskolás és óvodás csoportok. Szeretnék ugyanis elérni, hogy egyre több iskola Zalakarosra szervezze az osztálykirándulását. A szezonálisan működő strandfürdőt érintő fejlesztés, hogy felújítják a kültéri gyermekmedencét, ami szintén el fog készülni a májusi strandnyitásra.