• Európában is egyedülálló, modern parkolási rendszert építenek ki Hévízen.

  • Kultúrbarangolás Hévízen néven egy 128 millió forintos beruházást is megvalósítanak az üdülőhelyen.

A héten képviselőtestületi-ülést tartottak Hévízen. Ennek apropóján a Hévízi Televízió interjút készített Papp Gáborral, a település polgármesterével. A műsorban elhangoztak olyan információk, amelyek leginkább a helyi lakosok számára lehetnek érdekesek, ugyanakkor olyan újdonságokról is beszámolt a polgármester, amelyek a városba látogató turistákat is érintik.

Ezek közé tartozik, hogy április 30-ig meghosszabbítják a nagyparkoló ingyenes használatát. Ez pedig azzal áll összefüggésben, hogy kezdetét vette az üdülőhely parkolási rendszerének az átalakítása. Papp Gábor ennek kapcsán elmondta, hogy az általuk megörökölt, 15-20 éves parkolási rendszer már nem felel meg a mai igényeknek, ráadásul a parkolóórák szervizelése is egyre inkább problémássá vált.

Emiatt idén kezdetét veszi egy modern, jól kezelhető, mindenki számára érthetően működő parkolási rendszer kialakítása. Az Európában is egyedülálló rendszer pénzbedobás mellett bankkártyával, sms-sel, mobilalkalmazással is használható lesz. Ezen felül az autósok pontosan tudhatják, hogy hol találnak szabad férőhelyet, ugyanis ezt láthatják majd a városban kihelyezett kijelzőkön.

Miután mindez jelentős informatikai beruházást is igényel, ezért a kiépítése több hónapig tart. Viszont az ígéretek szerint ez az év végig megvalósul.

Kultúrbarangolás Hévízen néven is hamarosan kezdetét veheti egy fejlesztés a városban. Három évvel ezelőtt nyújtottak be egy pályázatot és tavaly derült ki, hogy nyertek, aminek révén egy 128 millió forint értékű beruházást tudnak megvalósítani. Ez az egregyi kálvária és vallási körút lesz, ami egy tematikus sétautat jelent a városban. A fő attrakciójának számító kálvária kialakításához pedig már meg is vásároltak két ingatlant az egregyi templomnál. Ennek a fejlesztésnek most kezdődött el a tervezése.

Annyira talán a turisták számára nem izgalmas, de Hévíz szempontjából fontos fejlemény, hogy fejlesztések zajlanak a Hévíz-Balaton Airporton. Az ősszel induló norvég pilótaiskola kialakításához ugyanis szükséges némi beruházás a reptéren, például gurulóutak, valamint egy különálló, kisebb kifutópálya építése. Ez 280 millió forintba kerül, amihez állami támogatást kapott Hévíz.

A Döntés után című műsort itt tekinthetik meg: