• Két termálfürdő újra megnyitja kapuit márciusban.

  • Két fürdőben pedig jelenleg zárva tartó egységeket nyitnak újra a jövő hónap elején.

Néhol takarékossággal, máshol a szükséges karbantartási munkák elvégzésével, vagy egyszerre mindkettővel indokolták a fürdők, vagy fürdőegységek év elejei lezárását. A jó hír az, hogy több helyen is hamarosan véget érnek ezek a leállások, részleges üzemszünetek.

A karcagi Akácliget Gyógyfürdőben az év eleje óta csak az egyik gyógyvizes medence üzemel. Nem érhetők el a fürdőgyógyászati kezelések sem, de a reumatológiai járóbeteg szakrendelést ebben az időszakban is biztosítják, illetve a kapcsolódó szálláshelyek is nyitva tartanak. Ezt a csökkentett szolgáltatási szintet eleve két hónapra tervezték és ezt tartani is tudják, azaz március elsejétől visszaáll a korábbi üzemrend Karcagon. Szerdától a fedett medencetér összes medencéjét beüzemelik és a fürdőgyógyászati kezelések is elérhetők lesznek.

A Lenti Termálfürdőhöz tartozó fedett élményfürdőben január 9. óta karbantartási szünetet tartanak. Azóta a gyógymedence, a félig fedett hidromasszázs medence, az úszó- és tanmedence, valamint a szaunavilág és az energiapark áll a vendégek rendelkezésére. Ez a kör március elsejétől bővül, ugyanis ismét megnyitják a fedett élményfürdőt, ami hétfőtől vasárnapig, 10 és 19 óra között lesz nyitva.

termálvizes medence

Szeged város közgyűlése még októberben döntött arról, hogy takarékossági intézkedésként december 19-től zárva tart a patinás Anna Fürdő. A korábbi terveknek megfelelően azonban március 3-tól újranyit a termálfürdő, továbbá a balneoterápiás kezeléseket ismét igénybe vehetik a vendégek (az elmúlt hónapokban csak az elektroterápiás kezelések és a gyógytorna volt elérhető).

Január 9-én zárták be a Siklós Thermal Spa fürdőkomplexumot és a hozzá kapcsolódó Hotel Castellót. Az újranyitásra már Siklóson sem kell sokat várni, ugyanis március 10-től újra megnyitja kapuit a termálfürdő, valamint a szálloda is.

A szezonális strandfürdők idei nyitásáról itt írunk.