• Május elsejéig egy teljes árú jegy 800 forintba, egy nyugdíjas és diák belépő pedig csak 500 forintba kerül a Nagyszénási Parkfürdőben.

  • Fotók az újjáépített termálfürdőről.

Novemberben számoltunk be arról, hogy több mint 15 éves szünet után újra megnyitják Nagyszénáson a termálfürdőt. Ezt az tette lehetővé, hogy a település sikeresen szerepelt egy uniós pályázaton és egymilliárd forintból nem csak a fürdőt újították fel, hanem a termálhő energetikai célú hasznosítását is megoldották.

A termálfürdőt már tavaly év végén megnyitották, de csak a közelmúltban töltöttek fel fotókat az új létesítményről. A Nagyszénási Parkfürdőben kizárólag kültéri medencék vannak: úszómedence, ülőmedence és gyermekpancsoló. Viszont a fedett részben pihenőhelyiség található és a szabadtéri medencéket egy fűtött üvegfolyosón közelíthetik meg a fürdővendégek. A Parkfürdőben szauna is működik, valamint masszázst is igénybe lehet venni.

A május elejéig érvényes árak kifejezetten kedvezőek. Egy felnőtt belépőjegy 800 forint, a diákoknak és nyugdíjasoknak ugyanez csak 500 forint, de hétköznap délutánonként még ennél is olcsóbb jegyeket kínálnak. Minden szombaton éjfélig tart nyitva a termálfürdő, a 20 és 24 óra közötti esti fürdőzésre 800 forintért váltható belépőjegy. A szaunabelépő pedig alkalmanként 400 forintba kerül.

Egy videó, amin látszik, hogy milyen volt régen a fürdő:


A felújítás után ilyen lett a termálfürdő:

Nagyszénás termálfürdőNagyszénás termálfürdőNagyszénás termálfürdőNagyszénás termálfürdőNagyszénás termálfürdőMerrefelé van Nagyszénás?

Békés megyében, Szentestől 33 kilométerre keletre, Szarvastól 26 kilométerre délre, Békéscsabától pedig 41 kilométerre nyugatra.


Fotók: nagyszenas.hu, Szebeni Gábor és Pekár Áron