• Több mint 15 éves szünet után újra kinyit a termálfürdő az Orosháza közelében található településen.

  • Gyógyászati kezelések is elérhetők lesznek a fürdőben.

A végéhez közeledik a Nagyszénáson megvalósuló termálvíz-hasznosítási program. A Békés megyében, Orosházától 13 kilométerre északra található településen az 1950-es években találtak termálvizet. 1964-től kezdve termálfürdő is működött Nagyszénáson, azonban több mint 15 évvel ezelőtt bezárták a modernizálásra szoruló fürdőt, ami az évek során az enyészet martalékává vált.

Nagyszénás tavaly megnyert egy több mint egymilliárd forint értékű uniós pályázatot, aminek köszönhetően lehetőség nyílik a termálfürdő újbóli megnyitására. A támogatás nem csak a fürdő építését, hanem a termálvíz energetikai célú hasznosítását is magában foglalja. Azaz a hőenergiát a nagyszénási közintézmények és fóliasátrak fűtésére is fel lehet használni.

Az egész évben működő új termálfürdőben a tervek szerint lehetőség lesz a gyerekek úszásoktatására, valamint gyógyászati kezelésekre. A korábbi vizsgálatok szerint a nagyszénási termálvíz reumatológiai, nőgyógyászati és bőrgyógyászati megbetegedések kezelésére is alkalmas.

Nagyszénás termálfürdőAmint megtudjuk a fürdő nyitásának a pontos dátumát, beszámolunk róla itt a Termál Online-on. Már csak ezért is érdemes lájkolni a Facebook oldalunkat.

Három rövid videó a nagyszénási fejlesztésről: